Gelijkspel bij topper tussen HBOK en DVVA

In Zunderdorp hebben HBOK en DVVA de punten moeten delen. Een vroege goal van de bezoekers en een treffer van HBOK vlak voor rust zorgden voor de 1-1 einduitslag. Doordat Beursbengels wel  wist te winnen zijn zij de grote winnaar van deze speelronde. HBOK blijft koploper in 2A met een punt voorsprong op Beursbengels, DVVA staat derde en heeft twee punten minder dan de lijstaanvoerder.

De belangen in Zunderdorp waren groot. HBOK zou bij winst DVVA op vijf punten achterstand zetten terwijl het elftal van Tersteeg met een zege de koppositie kon pakken.

HBOK-DVVA 03

HBOK begon goed aan het duel en had veel balbezit in de openingsfase. Toch kwam DVVA binnen tien minuten uit het niets op voorsprong. Een lange trap van Sjoerd Nossin werd niet goed door de HBOK-defensie beoordeeld waardoor Sjoerd Geers vrij baan richting HBOK-doel kreeg. De middenvelden omspeelde de uitkomende doelman en schoot de 0-1 simpel tegen het net. Na de openingstreffer had HBOK moeite om de sterke verdediging van DVVA echt in de problemen te brengen. De  geel-zwarte defensie werd in de 25ste minuut voor het eerst aan het wankelen gebracht door een goede voorzet van Robin de Groot op Joey Noordenbos. De kopbal van de topscorer belande echter langs de verkeerde kant van de paal. In het resterende gedeelte van de eerste helft was er weinig te genieten voor de toeschouwers. Er waren amper kansen en van goed voetbal was ook geen sprake. Waar iedereen op het sportpark zich al had neergelegd bij een 0-1 ruststand dacht Noordenbos daar anders over. De spits ging goed door op een pass van Tom Clobus en gleed de bal knap binnen, 1-1.

HBOK-DVVA 02

In de tweede helft leek er bij beide elftallen meer beleving te zijn en ontstonden er veel gevaarlijke situaties voor de doelen. Zo werd een poging van DVVA-aanvaller Stefan Baars maar net geblokt en belandde een fraai schot van Robin Meerhoff in de handen van doelman Daan Waleson. De grootste kans in deze fase was voor Arian van Diermen, de spits zag zijn kopbal net naast gaan. Een half uur voor tijd leek HBOK via Clobus voor de tweede keer te scoren. Maar arbiter Akkaya was van mening dat de spits zijn hand gebruikte en keurde de treffer af. Vijf minuten later lanceerde Van Diermen middenvelder Geers waarna het HBOK-doel onder vuur werd genomen. Doelman Schrama reageerde uitstekend op de poging van Geers en ranselde het leer knap uit zijn doel.

HBOK-DVVA 05

In de slotfase bleven beide elftallen voor de overwinning gaan, gescoord werd er niet meer. HBOK-coach Don Guezen kon wel leven met de 1-1 uitslag. Guezen: “We hebben niet verloren en behouden onze voorsprong op DVVA. Het was een duel met weinig kansen waarin we geduldig moesten zijn. Zonde dat een zuivere treffer van ons werd afgekeurd, maar ik denk dat 1-1 wel een terechte uitslag is.” DVVA-coach Sjaak Tersteeg had meer moeite met het gelijkspel. Tersteeg: “Heel jammer dat we onze voorsprong niet konden vasthouden. Het zag er goed uit, ik had die gelijkmaker vlak voor rust niet zien aankomen. Een gemiste kans om de koppositie te pakken. Toch was de 1-1 uitslag wel een juiste afspiegeling van de verhoudingen vanmiddag.”

Volgende week gaat de spannende titelstrijd in 2A weer verder. Koploper HBOK reist dan af richting Zandvoort, DVVA ontvangt nummer twee Beursbengels. Kijk voor alle uitslagen, stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2a.