Gelijkspel in Den Haag voor JOS

Aan de wedstrijd tussen JOS en H.V. & C.V. Quick hebben beide ploegen één punt overgehouden. Nadat JOS met 0-1 op achterstand kwam, was het vleugelflitser Owusu-ansah die JOS op gelijke hoogte bracht. De ruststand 1-1 was ook de eindstand in de residentie.

Opnieuw moest Cor ten Bosch puzzelen voor het duel in het Haagsche. Een karrevracht aan spelers was niet beschikbaar. Het is een wekelijks tafereel bij JOS, dat toch een wat oudere selectie heeft waar niet iedereen elke week beschikbaar is. De waardevolle afwezige krachten werden overigens zeer waardig vervangen door spelers die er wel stonden én hun stinkende best deed.  Een brede groep heeft zo zijn meerwaarde.

JOS begon niet zo goed aan het duel. De thuisploeg ging wel prima van start. Het duel was vijf minuten oud toen Isaac Dijkhuizen uit een verdedigende fout met een tegendraadse kopbal raak mikte: 1-0. Ruim 10 minuten later mocht JOS ook juichen. Een prima aanval waar Richie Owusu-ansah wel raad mee wist: 1-1. Dat bleek ook de ruststand, waar beide teams nog wel kansen kregen maar niet doeltreffend waren.

Dan een opmerkelijk moment vroeg in de tweede helft. Ten Bosch constateerde dat een ‘wel of geen cornerbal’ onmogelijk van grote afstand kon worden geconstateerd. Hij attendeerde de assistent scheidsrechter op dat ‘nieuws’. De nieuwe generatie scheidsrechters, waar de verder prima fluitende arbiter Nick Tunnissen onder valt, accepteren geen tegenspraak en ten Bosch werd resoluut de gele kaart getoond.

JOS ging verder op zoek naar de tweede treffer. Tim Plemper en Richmond Bossman waren nog het dichtste bij. Bossman zijn schot tikte de onderkant lat aan. Plemper kreeg een 100% kans vlak voor het eindsignaal, normaliter is dat een doelpunt en wint JOS de wedstrijd. Al met al was het een terecht gelijkspel, al hebben beide ploegen er nog weinig aan.

jos
Richmond Bossman

Ten Bosch: “We zaten een paar weken terug ‘in zak en as’, dat geef ik toe. Drie nederlagen met 18 doelpunten tegen. Dat hakte erin. Nu zijn we drie duels ongeslagen en ziet de wereld er iets anders uit. Er zit weer schwung in het team, weer pit. Uit bij Quick is altijd lastig, ze hebben een goede ploeg. Ik ben niet ontevreden over vandaag en de afgelopen weken”.

Aanstaande woensdagavond 5 oktober speelt JOS om 20.00 uur de competitiewedstrijd tegen DEM op Sportpark Driebrug.