Home / Algemeen / Gelijkspel tegen Thór/KA volstaat voor Champions League-deelname Ajax Vrouwen

Gelijkspel tegen Thór/KA volstaat voor Champions League-deelname Ajax Vrouwen

Voor het tweede jaar op rij mogen de Ajax Vrouwen zich opmaken voor het hoofdtoernooi van de Women’s Champions League. De ploeg van Benno Nihom had in de laatste wedstrijd van de kwalificatie aan een doelpuntloos gelijkspel tegen Thór/KA genoeg voor de groepswinst.

Nihom voorspelde na de loting al dat het tussen zijn ploeg en de regerend kampioen van IJsland zou gaan. Beide ploegen wonnen hun eerste twee wedstrijden vrij eenvoudig. Omdat Ajax tegen Wexford Youths één doelpunt meer maakte, hadden de Amsterdammers het voordeel van ‘gemaakte doelpunten’.

In het rechtstreekse duel deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De betere kansen waren voor Ajax. Iina Salmi en Vanity Lewerissa, allebei tegen Linfield (2-0) nog trefzeker, vonden keepster Stephanie Bukovec (vorig seizoen PEC Zwolle) op hun weg. Vanwege een rode kaart voor Ariana Calderon (twee keer geel) moest Thór/KA de laatste tien minuten met een speelster minder uitspelen, maar Ajax kon geen profijt halen uit het overtal.

Omdat Thór/KA door het 0-0 gelijkspel ook op zeven punten eindigde, gaan zij als één van de beste nummers twee ook naar de laatste 32. De loting daarvan is vrijdagmiddag. Vorig jaar was de eerste ronde van het hoofdtoernooi gelijk het eindstation voor Ajax tegen het Italiaanse Brescia.

Foto: Ajax Vrouwen

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)