Gelijkspel voor Ajax bij VVOG

Op Sportpark de Strokel scheen de zon niet alleen uitbundig maar was ook een ijzige spanning voelbaar. Zeker bij de Amsterdammers, die al zo vaak de deksel op de neus kregen de laatste weken. Maar ook VVOG is nog zeker niet veilig. De belangen waren dus voor beide teams groot.

De start van deze ontmoeting was voor Ajax desastreus, want al na 58 seconden lag de bal achter doelman Virgil Deen. Nadat Mitchel Dijkhof in eerste instantie zijn vrije trap gekeerd zag worden, was het zijn teamgenoot Rafik el Hamdi die de rebound beheerst vanaf de 16 meter lijn binnenschoot (1-0). Timo van Roemburg kreeg in de achtste minuut de eerste kans voor Ajax (een schot ruim over), maar de thuisclub was veel gretiger en zette Ajax onder druk. Dean van Ooijen en Jeremy de Graaf lieten grote mogelijkheden liggen voor VVOG. Pas na een kleine 20 minuten kreeg Ajax eindelijk wat meer grip op het spel en creëerde ook enkele mogelijkheden. Maar de laatste bal kwam steeds net niet aan. De grootste kans viel te noteren in de 28e minuut, toen Kaj de Jong pardoes de bal voor zijn voeten kreeg en in kansrijke positie over schoot. Ajax begon zijn draai te vinden, maar de precisie ontbrak, waardoor Ajax nog steeds wel blafte maar nooit echt beet. Ook de thuisploeg speelde zo nu en dan slordig en dat werd een paar minuten voor rust bijna fataal. Maar De Jong treuzelde te lang, waardoor doelman Wouter Polhoud alsnog kon ingrijpen.

Na de pauze kwamen Lars Middelwijk en Eyong Enoh in het veld en die moesten lijdzaam toekijken hoe VVOG het kunstje van vroeg scoren bijna herhaalde. Het was De Graaf die op volle snelheid ontsnapte in de 48e minuut, maar Deen behoedde Ajax wederom voor een grotere achterstand. De Amsterdammers moesten alert blijven op de snelle omschakelmomenten van VVOG met El Hamdi. Met Enoh op het middenveld ontstond er meer balans en kwam de gelijkmaker dichter bij. Zo kreeg Jip Bartels een kans, maar volleyde de bal over. Ajax wisselde nogmaals en bracht Kenneth Misa Danso in het veld voor Tristan Buis. De Amsterdammers werden dreigender en een kwartier voor tijd resulteerde dat in de 1-1. Romano de Jonge vond Misa Danso, die de 1-1 simpel kon binnen tikken.

Het was loon naar werken voor Ajax. VVOG wilde de voorsprong echter maar al te graag herstellen en achterin piepte en kraakte het bij Ajax. Ook de Amsterdammers gingen voor de volle buit, maar stuitten op Polhoud. Daardoor werd 1-1 de eindstand, waar beide teams weinig mee opschieten. Ajax toonde echter wel strijdlust waar het maandag tegen Excelsior ’31, de nummer 4 op de ranglijst, zeker baat bij kan hebben.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers