Gelijkspel voor De Meteoor tegen FC Aalsmeer

De Meteoor zal volgende week moeten winnen om zich te handhaven in de zondag derde klasse. De ploeg van Gerrie Breugem speelde in de heenwedstrijd van de tweede ronde van de nacompetitie met 1-1 gelijk tegen vierdeklasser FC Aalsmeer.

In een gelijkopgaande eerste helft wist De Meteoor een paar minuten voor rust het verschil te maken. Massimo Kammeron stond aan het eind van een goedlopende counter en tekende voor de openingstreffer: 1-0. De jonge aanvaller had een kwartier voor tijd zelfs de kans om de wedstrijd te beslissen toen hij alleen op de doelman afging, maar de bal op het hobbelige veld iets omhoog stuiterde en Kammeron deze dus volledig verkeerd raakte.

JBE_1147

“Ons veld is natuurlijk dramatisch”, aldus De Meteoor-trainer Gerrie Breugem, die Kammeron vervolgens ook nog uit een lastige hoek de paal zag raken. “Vorige week is er een toernooi gespeeld met achttien wedstrijden en het was al niet best. Dat anderen zeggen dat we op een knollentuin spelen, ben ik het wel mee eens. Wij hadden het er zelf ook erg lastig mee.”

Vlak voor tijd kwam FC Aalsmeer, dat daarvoor nog twee treffers afgekeurd zag worden wegens buitenspel, alsnog op gelijke hoogte. Een verre inworp van Barry Springintveld werd door Dani Calmez binnen getikt: 1-1. “Als je in de laatste minuut een doelpunt tegen krijgt, is dat natuurlijk heel zuur. Ik vind dat wij iets meer recht hadden op een overwinning.”

JBE_1137

Het gelijkspel betekent dat er zondag een winnaar moet komen in Aalsmeer, die zich dan meteen derdeklasser mag noemen. Breugem houdt er ondanks de late gelijkmaker toch vertrouwen in dat De Meteoor het gaat redden. “Dat zure gevoel hou ik aan deze wedstrijd over. Bij een 1-0 overwinning zouden we volgende week aan een gelijkspel genoeg hebben, nu moeten we echt winnen. Ik blijf er in ieder geval van overtuigd dat wij ons gaan handhaven. Wij hebben een betere ploeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)