Gelijkspel voor Purmersteijn in topper tegen Alphense Boys

De topper in de zondag eerste klasse A tussen koploper Purmersteijn en naaste achtervolger Alphense Boys heeft geen winnaar opgeleverd. Een gelijkwaardige wedstrijd resulteerde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Martin van Ophuizen blijft zo koploper en houdt Alphense Boys op drie punten.

In Alphen aan de Rijn nam Purmersteijn direct het initiatief en had het veelvuldig balbezit zonder het de Alphense verdediging erg lastig te maken. Dat lukte in de zestiende minuut bij de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd wel. Nadat een inzet van Daniël Schermer werd geblokt en weggewerkt, waarna de bal terecht kwam bij Aramez Poepon. Hij hoefde niet te twijfelen en een hard afstandsschot eindigde onhoudbaar voor de doelman in de kruising: 0-1.

Purmersteijn bleef in de loop van de eerste helft de wat beter combinerende ploeg. Nadat in de 26ste minuut een schot van Alphenaar Kevin Cameron over de kruising vloog, was het twee minuten later aan de andere kant Niels Eijkenaar die verwoestend uithaalde. Met een katachtige redding wist doelman Menno de Jong de bal nu wel uit zijn doel te houden. Dat deed hij vijf minuten na de rust opnieuw bij een schot van Schermer.

Ook in de tweede bleven beide ploegen strijden. Purmersteijn was echter minder overheersend dan in de eerste 45 minuten. Aan beide kanten werd veelvuldig de lange bal gehanteerd, maar de verdedigingen bleven overeind. Bij een counter in de 65ste minuut speelde Niels Eijkenaar zich fraai vrij en kreeg een enorme mogelijkheid om de marge te vergroten. De uitkomende doelman wist met het nodige geluk onheil te voorkomen. Nauwelijks twee minuten later moest zijn collega aan de andere kant, Tim Elmers, al zijn kunnen tonen op een inzet van Thom Nouwens en via zijn vingers en bovenkant lat kwam Purmersteijn goed weg.

In de laatste fase pompten de gastheren alles in het strafschopgebied van Purmersteijn om nog op gelijke hoogte te komen. Bij een afgeslagen aanval van Alphense Boys belandde de bal in de 82ste minuut van verre afstand voor de voeten van invaller Lars van der Plank, die zijn lage strakke schuiver in de rechterhoek liet verdwijnen zonder dat doelman Tim Elmers er een hand naar uit kon steken: 1-1.

Ondanks dat beide ploegen in de slotminuten nog een beslissing probeerden te forceren, veranderde er niets meer aan de gelijke stand. Door het gelijkspel blijft het onderlinge verschil op de ranglijst drie punten, in het voordeel van de Purmerenders. Wel is er met Hoogland (ook drie punten achterstand) weer een concurrent dichterbij gekomen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.