Gelijkspel voor vrouwen Kadoelen

De vrouwen van Kadoelen hebben in Varsseveld de punten moeten delen. Na een achterstand in de eerste helft tegen de dorpsclub wist Kadoelen in de tweede helft de gelijkmaker te maken en eindigde het duel in de eerste klasse in een 1-1 gelijkspel.

Kadoelen moest het vandaag doen zonder Mandy Prins terwijl de licht geblesseerde Megan van der Lubbe op de bank begon. Varsseveld begon overdonderd en na een snelle aanval over rechts moest Saadia Ayaad binnen een minuut al twee keer handelend optreden. Het antwoord van Kadoelen laat niet lang op zich wachten als Esmeralda de Vlugt aan de linkerkant de bal verovert en de bal van buiten de zestien over het doel schiet na vier minuten. Drie minuten later zorgt Esmeralda de Vlugt weer voor dreiging dit maal kiest zij voor een pass op de vrijstaande Melissa Janssen die de bal van buiten de 16 net over de kruising schiet. Het spel gaat op en neer en beide partijen krijgen mogelijkheden. Eerst is er een kopbal van Varsseveld uit een corner die in de handen van Saadia Ayaab verdwijnt. Daarna is het Melissa Janssen die gevaarlijk doorkomt maar tot twee maal toe eindigt haar inzet in de handen van de doelvrouw van Varsseveld.

Varssenveld VR1 - Kadoelen VR1 06102013 006

In de 25ste minuut is er een terugspeelbal op Saadia Ayyad die deze niet goed verwerkt waardoor het voor de spits van Varsseveld een koud kunstje is om de 1-0 aan te tekenen. Twee minuten later hersteld Ayyad zich goed door een vrije trap tegen de lat te tikken. De rebound wordt normaals tegen de lat geschoten en in derde instantie verdwijnt de bal in de handen van Ayyad. Het restant van de eerste helft blijft Varsseveld de bovenliggende partij en mag Kadoelen van geluk spreken dat het de eerste helft zonder verdere kleedscheuren doorkomt.

Kimberly van Aalstede is in de rust in de kleedkamer achtergebleven en heeft plaats gemaakt voor MA1-speelster Daphne Reen. In de 51ste minuut is er een goede actie van Esmeralda de Vlugt die zich langs drie tegenstanders wurmt maar haar schot uiteindelijk geblokt weet. Een minuut later komt er een speelster van Varsseveld alleen voor Saadia Ayyad te staan maar Ayyad redt bekwaam en houdt Kadoelen hiermee in de wedstrijd. Het spel van Kadoelen blijft rommelig en in de 62ste minuut wordt er tot twee keer toe slecht uitverdedigd zonder dat dit verdere gevolgen heeft. Daarna komen Esmeralda de Vlugt en Melissa Janssen in de buurt van de zestien maar is er geen aansluiting.

Varssenveld VR1 - Kadoelen VR1 06102013 013

Een kwartier voor tijd komt Kadoelen onverwacht op gelijke hoogte. Daphne Reen verovert de bal goed om het middenveld en weet met een prachtige pass de goed doorgelopen Sylvana Woutersen te bereiken die de bal over de uitgelopen keepster in de kruising schiet. In het laatste kwartier is Varsseveld de kluts kwijt en heeft Kadoelen de beste kansen om het duel te beslissen. In de 84ste minuut speelt Sylvana Woutersen de bal op Esmeralda de Vlugt die goed wegdraait bij haar directe tegenstander en de bal over de uitgelopen keepster van Varsseveld maar net naast het doel schiet. Nadat ook een combinatie tussen Melissa Janssen en Esmeralda de Vlugt tot niks leidt, fluit de uitstekende scheidsrechter Jurgen Pahlke uit Silvolde even later af en mag Kadoelen niet klagen dat het 1 punt aan deze wedstrijd overhoudt. Beste speelster aan Kadoelenkant was ondanks een in de eerste helft opgelopen kwetsuur wederom aanvoerster Melissa Hoogendonk die het voortouw nam en een grootste wedstrijd speelde.