Geloof in titel ver weg bij Buiksloot na nederlaag

In de tweede klasse B verloor Buiksloot thuis van VVIJ. De thuisploeg verloor met 0-2 en daarmee kende de ploeg van Leeroy Echteld een slechte start in de derde periode. Kevin van Baarlen scoorde twee keer voor VVIJ.

Beide teams gingen vol voor de overwinning. Buiksloot stond vooraf op de vierde plek en VVIJ op de derde plaats en wilden beiden de punten pakken om in het spoor te blijven van de koploper. VVIJ slaagde erin het spel voornamelijk naar zich toe te trekken. In de 25ste minuut maakte Kevin van Baarlen zijn eerste doelpunt. Buiksloot-trainer Leeroy Echteld: “We speelden goed alleen VVIJ hield het veld goed klein. Hierdoor konden wij moeilijk kansen creëren. Zij speelden veel de lange bal  en ik moet zeggen dat ze dit goed deden. VVIJ wist onze zwakke plekken goed bloot te leggen en hierdoor konden zij de 0-1 maken.”

1

 

2Na rust probeerde trainer Echteld met twee wissels verandering in de wedstrijd te brengen. Dit pakte echter niet uit zoals hij had gehoopt. Hierdoor verloor de ploeg uit Amsterdam Noord de grip op de wedstrijd en kreeg die niet meer terug. Pas vijf minuten voor het einde van de wedstrijd maakte VVIJ de 0-2. De keeper van Buiksloot, Donovan Wal, schoot bij een doeltrap de bal in de voeten van Van Baarlen. Deze schoot meteen, vanaf twintig meter, raak: 0-2.

3

VVIJ blijft hierdoor op de derde plaats staan. Voormalig trainer van Swift en de huidige trainer van VVIJ  David Vecht: “Beide teams gingen er vol voor en Buiksloot liet ons hard werken. Buiksloot was een leuke ploeg om te zien, maar uiteindelijk vind ik dat wij de zege verdiende. Ik kijk nog niet naar de ranglijst, maar we staan er drie achter op de koploper. Zij zullen zeker nog punten verspelen in de komende acht wedstrijden, dus alles is nog mogelijk. Ik ga er wel vanuit dat we bij de bovenste drie eindigen.”

4

Buiksloot zakt door het verlies naar de vijfde plek in de competitie. Trainer Echteld gaf twee weken geleden aan dat hij nog geloofde in de titel. Nu staan ze elf punten achter op de koploper. Voorzitter Rob Schulp: “Het veldspel van buiksloot was beter, maar VVIJ speelde agressiever. Hierdoor wonnen zij de duels en daardoor hebben zij gewonnen. Hierdoor zakken wij helaas naar de vijfde plek en moeten wij toch wel een inhaalslag maken willen wij kampioen worden.  Ik denk dat het beter is als we ons richten op de derde periode titel.”

5

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B

Verslag Michelle de Graaf
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)