Home / Algemeen / Gelukje van Timon Hazewinkel helpt DVVA aan drie punten

Gelukje van Timon Hazewinkel helpt DVVA aan drie punten

Door zijn teamgenoten wordt hij gekscherend al ‘supersub’ genoemd. Na een vakantie moest Timon Hazewinkel vorige week op de bank beginnen en was hij als invaller met een doelpunt en assist belangrijk voor DVVA tegen EVC (0-4), nu hielp hij de zaterdag tweedeklasser opnieuw aan drie belangrijke punten. Met een geluksdoelpunt van de vleugelaanvaller pakte DVVA in de blessuretijd de volle buit tegen Marken.

De thuisploeg begon goed aan het duel en had na negentien minuten de voorsprong te pakken. Job Arntz kwam goed door aan de rechterkant en zijn harde voorzet werd door Marken-verdediger Dominic Zeeman achter zijn eigen doelman gewerkt (1-0), die zich even later moest strekken om een kopbal van Koen van Haaren uit zijn doel te houden.

In de tweede helft voerde Marken het tempo op en kreeg loon naar werken toen Michiel Appel de gasten vlak na rust op gelijke hoogte bracht. Beide ploegen gingen gelijk op en Marken sprong het beste met haar kansen om. Twintig minuten voor tijd tekende clubtopscorer Jeffrey Veerman voor de 1-2.

Met de inmiddels ingevallen Hazewinkel kon de druk op het doel van Marken worden opgevoerd. Op het moment dat de aanvaller in scoringspositie kwam, werd hij ter hoogte van de penaltystip onderuit gehaald door Erik Teerhuis. De verdediger van Marken moest dit bekopen met zijn tweede gele kaart en de toegekende strafschop werd door DVVA-aanvoerder Job Verhoeve benut: 2-2.

Dit leek ook de eindstand te worden, totdat Marken-doelman Peter Visser in de blessuretijd in de fout ging. De sluitpost moest zich, op een onschuldige plek, strekken om een hoekschop te voorkomen en liet de bal hierbij uit zijn handen glippen. Nog voordat Visser de bal op kon pakken, was Hazewinkel er op tijd bij om dit cadeautje uit te pakken en de bal in het lege doel te schuiven. “Ik denk dat dit wel één van mijn makkelijkste doelpunten was”, glimlachte de matchwinner na afloop. “Het kwam uit de tenen.”

Door de 3-2 overwinning klimt DVVA over Marken heen. De ploeg van Jeroen Smakman staat nu vijfde en deelt bovendien de koppositie in de derde periode met BOL. “Dat is onze enige kans om nog iets van dit seizoen te kunnen maken. We zitten in een goede flow na de winterstop en willen die doortrekken.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend