Gelukkige en broodnodige overwinning van AMVJ op FC Zaandam

Met wat geluk en het improvisatievermogen van trainer Ricky Kumar heeft AMVJ een belangrijke overwinning geboekt op FC Zaandam. Daan van Hees en Tim Reuvenkamp, die allebei lange tijd niet in de basis hebben gestaan, hielpen de Amstelveense tweedeklasser aan drie zeer welkome punten: 2-0.

‘Godsblij’ was Kumar dat het halverwege nog 0-0 stond. Aan geluk hadden de Amstelveners niet te klagen. Een treffer van Erkan Guzhan, nadat hij samen met Serdar Öztürk op doelman Maksim van Ingen afging, werd terecht afgekeurd wegens buitenspel, even later schoot Serdar Öztürk vrij voor de sluitpost over en Luuk Steenkamp trof de paal. AMVJ kon daar helemaal niets tegenover stellen. “Het was heel slecht, gewoon niet goed”, was het duidelijke oordeel van Kumar.

De oefenmeester moest voor de zoveelste keer behoorlijk puzzelen en spelers overal vandaan plukken. Zo begonnen Daan van Hees (het hele seizoen in het tweede elftal) en Tim Reuvenkamp in de basis, viel de eigenlijk gestopte Nick Tavenier in en maakte ook kersverse aanwinst Tim Wulffraat (geen wedstrijdritme) minuten. “We speelden 4-4-2, zonder middenvelders. Kemal Gezel, Robin Meerhoff en Sil Paddenburg waren er allemaal niet. Op papier stonden we met vijf verdedigers en vijf aanvallers. Daardoor werden ook heel veel linies overgeslagen.”

Tijdens de rust kreeg hij de kans om de poppetjes iets anders neer te zetten. Na ruim een uur spelen kantelde de wedstrijd. Daan van Hees besloot een vrije trap vanaf ruim dertig meter in één keer op het vijandelijke doel af te vuren. Omdat zijn schot door de muur van richting werd veranderd, was doelman Sem Bolt kansloos: 1-0. Zo’n tien minuten later gooide AMVJ het duel in het slot. Op weg naar de 2-0 werd Devery Boldewijn door verdediger Brian Klein Reesink aan zijn shirt getrokken. De scheidsrechter stuurde de verdediger van Zaandam met rood weg en legde de bal op de stip. Vanaf elf meter maakte Reuvenkamp geen fout.

Tegen tien man hadden de Amstelveners de kans om aan het doelsaldo te werken. Drie één-op-één-kansen waren echter niet aan Wulffraat besteed. Een slechte wedstrijd toch winnen voelt goed voor AMVJ, dat naar de achtste plek klom. “Want als je had verloren, was je serieus in de problemen gekomen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.