Gelukkige overwinning DWV

Ver weg in Leusden deed DWV vandaag goede zaken. In een moeilijke wedstrijd werd met 0 – 2 gewonnen van Roda ’46. Dat mag je best een prima resultaat noemen, want Roda ’46 staat maar net onder DWV op de ranglijst en strijdt dus net als DWV tegen degradatie.
In de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat er echt noemenswaardige, dan wel gevaarlijke doelkansen ontstonden voor een van beide doelen. Dat het daarom bij rust nog 0-0 stond verbaasde niemand.
Het venijn zat duidelijk in de 2e helft. De ingevallen Omar El Aamrani scoorde rond de 70ste minuut de 0 – 1 voor DWV en dat zette Roda ’46 aan tot een geweldig eindoffensief om een nederlaag te voorkomen. De eerlijkheid gebiedt te melden dat DWV in dat offensief meerdere malen door het oog van de naald kroop, mede en misschien wel vooral vanwege een aantal fantastische reddingen van doelman Mo Ouboumalne. Mo is ondertussen een dikke veertiger, maar de manier waarop hij zich elke zondag opnieuw  beschikbaar stelt als dat nodig is voor het eerste elftal is een eervolle benoeming waard. Tegen Roda’ 46 stond hij in de goal, omdat Jordy Heimens disciplinair geschorst was en hij verving Jordy op een uitstekende manier. Het moet voor trainer Kees Guijt een geruststellende gedachte zijn dat hij de beschikking heeft over twee uitstekende doelverdedigers.

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Kobina Plange de wedstrijd door vanuit een counter, waarbij de doelman van Roda ’46 mee naar voren was gegaan, koelbloedig de trekker over te halen. Het doelpunt zorgde voor de nodige commotie, omdat de aanhang van Roda ’46 buitenspel meende te hebben gezien, op het moment dat Kobina de bal in het lege doel schoof. Scheidsrechter De Groot ging niet in op de protesten en keurde het doelpunt goed. Uiteraard was met dit doelpunt de wedstrijd definitief beslist.
DWV deed dus inderdaad goede zaken, zeker omdat ZAP en Stormvogels hun onderlinge duel onbeslist eindigden. Daardoor loopt DWV verder weg van de degradatieplaatsen. Een overwinning komende zondag tegen ZAP zou zo maar kunnen betekenen dat DWV de rest van de competitie vrijuit kan spelen en zich misschien nog serieus kan melden in de strijd om de laatste periodetitel. Zou dat niet een prachtig resultaat zijn in ons jubileumjaar ?