Gemakzuchtig WVHEDW verslaat Jong Holland

WVHEDW heeft in de zaterdag tweede klasse A een moeizame overwinning geboekt op Jong Holland. De ploeg van Kees Oostermeijer stond vlak na rust op een comfortabele 3-0 voorsprong, maar maakte het zichzelf nog onnodig moeilijk. Uiteindelijk zegevierden de Amsterdammers door een goal in de slotseconden van Lennart Bril met 4-2.

Zoals verwacht greep WVHEDW direct het initiatief. Het eerste wapenfeit van de thuisploeg was na drie minuten van Ashraf Azzouz. Zijn schot was te slap en recht op doelman Kevin Vanblarcum af, die de bal kon oprapen. De eerste echte goede kans van de wedstrijd was verrassend voor Jong Holland. Bart Zijp werd met een vrije trap de diepte ingestuurd maar in plaats van meteen af te ronden draaide hij terug en ging de bal voorlangs.

WVHEDW had het niet makkelijk met de Alkmaarders. De ploeg was slordig en kwam in het eerste kwart van het duel niet tot goede kansen. Na een half uur was het een standaardsituatie die het elftal van Oostermeijer op het goede spoor zette. Een slimme corner van Ruben Loeve werd door Ashraf Azzouz hard en laag tegen de touwen geschoten: 1-0.

Vijf minuten na de openingstreffer tekende Azzouz voor zijn tweede van de middag en verdubbelde hij de score. De middenvelder krulde op fraaie wijze een vrije trap in de kruising. Een paar minuten later had hij bijna een hattrick kunnen maken, maar een steekpass van invaller Cees Smaal, die al vroeg de geblesseerde Jordy Dijkhuizen moest vervangen, was net te scherp. Zo bleef de 2-0 stand tot aan de rust op het scorebord.

WVHEDW begon scherp aan de tweede helft en na twee minuten was het Marcel van Aken die de wedstrijd op slot leek te gooien. De linksback stoomde op en rondde na een één-twee beheerst af: 3-0. Tien minuten na de 3-0 deed Jong Holland iets terug. Een mooie uithaal van Mark Hondius    trof de lat, maar de bal stuitte via doelman Jordy Heimens toch het doel in.

WVHEDW zakte vervolgens weg en ging slordig en gemakzuchtig spelen. Dit leidde twintig minuten voor tijd tot de 3-2. Een corner van Dianto Kuiper werd losgelaten door Heimens en de bal ging ongelukkig via de voet van invaller Floris Reurts de goal in. WVHEDW leek wakker te zijn en ging weer beter voetballen. Een voorzet van Reurts ging voorlangs en even later kon diezelfde Reurts net niet binnen koppen. Een minuut later liep van Aken goed door, maar kwam hij net te laat om uit te halen.

De grootste kans om het duel definitief te beslissen was drie minuten voor tijd voor Tjeerd Meijer. Op een goede steekpass van Loeve schoot de middenvelder in kansrijke positie echter over. Buiten een vrije trap en een corner die in de zestien meter werden gegooid kwam WVHEDW niet meer in de problemen. Lennart Bril bepaalde de eindstand in de slotseconden op aangeven van Azzouz nog op 4-2.

Oostermeijer vond dat de terugval in de tweede helft door gemakzucht kwam. “Na de 3-0 werden we te gemakzuchtig. In principe gaven we weinig weg, maar door twee persoonlijke fouten brengen we onszelf onnodig in de problemen. Gelukkig pakten we uiteindelijk wel gewoon de drie punten. We moeten nu zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen op de ranglijst en hopen op een periode.”

WVHEDW staat met nog drie speelrondes te gaan op de derde plaats. De twee clubs die het voor zich moet dulden, BOL en ZOB, wonnen ook. Kijk hier voor de overige uitslagen in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Jan Vonk