Gemiste kansen breken Diemen op

Diemen heeft het laatste kleine kansje op de periodetitel in de zondag derde klasse C niet gegrepen. De ploeg van Mark Steur beet zich stuk op VVH/Velserbroek en kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de wetenschap dat Diemen bij een (ruime) overwinning nog een kans maakte op de tweede periode – zeker na de nederlaag van DCG bij HBC – stond er wat druk op voor de thuisploeg. Gek genoeg wekte het totaal niet de indruk voor een prijs te vechten. Er was weinig beleving, geen beweging zonder bal en weinig strijd waardoor de bezoekers alle tijd werd gegeven.

VVH/Velserbroek was niet naar Diemen gekomen om te voetballen. Talloze doeltrappen werden naar voren getrapt in de hoop dat door middel van doorkoppen gevaar kon ontstaan. Dit werd onmogelijk gemaakt doordat verdediger Jesse te Paske alle kopduels won. Toch kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. Een vrije trap van Jeffrey Kors werd door niemand aangeraakt en glipte zo langs doelman Dean Palmer.

Nog voor de rust kopte Gianno dos Passos op aangeven van Chris Kommers de logische gelijkmaker binnen. VVH/Velserbroek probeerde na de theepauze dat punt vast te houden en werd in leven gehouden door hun uitstekende doelman. Pogingen van Mike Eudoxie, Rowen Buis, Marco Moelee en de uitstekend invallende Anthony Dean werden gekeerd. Diemen bleef tot aan het laatste fluitsignaal aanzetten, maar het ontbrak de thuisploeg aan overtuiging in de afronding.

Door het gelijkspel zijn de periodekansen verkeken en gaat die prijs naar DCG of HBC. Op de ranglijst verzuimde de ploeg van Mark Steur in het spoor te blijven van Sporting Martinus en ZSGOWMS, die allebei wel wonnen. Diemen staat nog altijd zesde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)