Geoffrey Galata (AFC): “Dit was echt mijn laatste wedstrijd”

Voor Geoffrey Galata is er een einde gekomen aan zijn voetbalcarrière. De 32-jarige verdediger van AFC vindt het wel mooi geweest en nam afgelopen zondag voor de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC afscheid van het thuispubliek.

Galata is bezig aan zijn derde seizoen in Amsterdam en hoewel zijn club AFC aanstaande zondag het seizoen tegen TEC afsluit, denkt de geboren Amsterdammer in Tiel niet meer in actie te komen. “Ik had voor de wedstrijd tegen de Koninklijke HFC al last van mijn knie, maar ik wilde die wedstrijd gewoon heel graag spelen. Ik denk dat ik zondag niet meer in actie zal komen. Dus dit was echt mijn laatste wedstrijd.”

Afscheid Galata Jos Spitteler Slide

AFC wist zich ondanks de nederlaag tegen de Koninklijke HFC (2-3) toch te plaatsen voor de Tweede Divisie waardoor Galata de club met een gerust gevoel kan achter laten. “Het was voor mij een moeilijke beslissing om te stoppen. Ik heb er lang over nagedacht en vind het goed zo. Het is jammer dat ik mijn laatste wedstrijd niet heb weten te winnen. Maar gelukkig hebben we ons doel om de Tweede Divisie te halen wel bereikt en ik ben blij dat ik het seizoen toch nog op een positieve manier heb kunnen afsluiten.”

Foto’s: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC