George Akpo bezorgt SDZ tweede periodetitel

SDZ is in de zondag vierde klasse E de winnaar van de tweede periode. Gisteravond werd op het veld van OSV een beslissingsduel afgewerkt tegen DWS, dat dus uiteindelijk in blessuretijd met 3-2 werd gewonnen door de ploeg van Ron van der Velde.

SDZ kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Al na vier minuten wist spits George Akpo raak te schieten. Daarna bleef SDZ heer en meester en was het ook geheel terecht dat de mannen van Van der Velde nog voor rust via Guy Schouten de 2-0 wisten te maken. “DWS is in de eerste helft eigenlijk niet voor de goal geweest. Dan weet je dat de trainer in de kleedkamer tekeer gaat en dat ze in de tweede helft meer zullen gaan komen”, aldus van der Velde.

SDZ_DWS_3

En dat gebeurde ook. Hoewel SDZ ook in de tweede helft niet onderdeed voor DWS, kwam de ploeg van Guus Uhlenbeek door een doelpunt van Miguel Goez toch weer terug in de wedstrijd. Van der Velde: “Als ze in de tweede helft die aansluitingstreffer maken weet je dat de spanning weer terug in de wedstrijd is. We kregen daarvoor nog een penalty maar die werd door Tim Klaassen-bos helaas gemist.”

SDZ_DWS_2

Andres Verstappen zorgde ervoor dat DWS weer helemaal terug in de wedstrijd kwam, maar uiteindelijk wist George Akpo zich tot matchwinnaar te kronen. De spits van SDZ maakte in de laatste minuut van de wedstrijd de bevrijdende treffer die de ploeg de periodetitel bezorgde, tot teleurstelling van Uhlenbeek. “We speelden een slechte eerste helft, maar kwamen in de tweede helft weer terug in de wedstrijd. Je probeert daarna nog door te drukken maar het mocht uiteindelijk niet baten. Ik wil wel een compliment maken naar de jongens dat ze zoveel veerkracht hebben getoond en ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer een mooie wedstrijd was om te zien. Helaas hebben we nu nog geen periodetitel maar we staan bovenaan op de ranglijst en bovenaan in de derde periode dus we hebben nog alles in de hand om er een mooi seizoen van te maken.”

SDZ-trainer Ron van der Velde was na afloop blij met het behalen van de tweede periode. “We hadden deze wedstrijd eerder moeten beslissen maar ik ben blij dat we het nog voor de verlenging hebben weten te beslissen. We hebben veel kansen gehad en veel kansen gemist en dat probleem hebben we de laatste tijd sowieso. Gelukkig krijgen we in de competitie Volendam en DWS nog waardoor we alles nog in eigen hand hebben.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Nees Willems

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)