Geplaagd Amstelveen vindt aansluiting door moeizame zege

De blessureperikelen bij Amstelveen Heemraad hebben veel weg van een soap. De ziekenboeg is afgeladen en met twaalf fitte, en twee lichtgeblesseerde spelers, is het de ploeg van Laurens ten Heuvel gelukt toch een goed resultaat te behalen tegen DESTO. In Vleuten won de zaterdag derdeklasser met 0-2.

De Amstelveners begonnen zeer voortvarend aan de wedstrijd en kwamen direct vanaf de aftrap aan de leiding. Toby Correia aarzelde niet toen hij in balbezit kwam en verschalkte doelman Niels de Bruin met een wippertje. De ontlading was groot bij een gehavend Amstelveen. De doelpuntenmaker moest even later met liesklachten het veld verlaten en zich laten vervangen door de niet fitte Michael Coster.

De rest van de eerste helft was een slag op het middenveld. Veel strijd, niet altijd mooi voetbal, maar met man en macht werd de 0-1 voorsprong verdedigd door Amstelveen. Na de rust ging DESTO op zoek naar de gelijkmaker. Verdediger Casper de Vetten had zijn handen vol aan de pijlsnelle Guillermo Ooft en ook DESTO-aanvaller Dyaley Kers was een ware plaag voor de Amstelveense defensie.

De nul bleef op het scorebord staan en de bezoekers kregen hiervoor in blessuretijd de beloning. Een aantal keren dit seizoen ging het mis in de extra tijd – tegen NiTA (2-2) en Buitenboys (3-4) – maar nu besliste Amstelveen juist het duel. Reshad Haidari passeerde twee man, haalde de achterlijn en zijn voorzet werd door Coster tot doelpunt gepromoveerd: 0-2.

Amstelveen stijgt door deze overwinning weer een plek op de ranglijst en staat nu twaalfde. De komende drie wedstrijden voor de winterstop zijn tegen allemaal concurrenten, te beginnen met de thuiswedstrijd tegen de puntloze hekkensluiter Robinhood. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse C.