Geplaagd CTO ’70 weet eindelijk weer wat winnen is

Na vijf maanden zonder overwinning is het zaterdag derdeklasser CTO ’70 gelukt om eindelijk weer drie punten aan het conto toe te voegen in de strijd om lijfsbehoud. Uitgerekend tegen de ploeg waar de Duivendrechters het laatste punt pakten, Stormvogels, werd nu gewonnen. De pas 18-jarige Shairon Da Lima vertolkte de hoofdrol met vier doelpunten en twee assists in het doelpuntenfestijn: 8-2.

De laatste overwinning van de ploeg van scheidend trainer Ray Semmoh dit seizoen was op 26 september tegen De Brug (1-4), het laatste punt werd op 10 oktober gepakt tegen Stormvogels (2-2). Met elf nederlagen op rij leek de hekkensluiter zich alvast op te kunnen maken voor een terugkeer naar de vierde klasse, maar de afgetekende zege op Stormvolges heeft een hoop extra vertrouwen gekweekt richting de slot van het seizoen.

In de openingsfase had Stormvogels het overwicht, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Het was uiteindelijk CTO ’70 dat na een half uur spelen op voorsprong kwam door een listig genomen vrije trap van Gerson Klinker, die Jermaine Inge in staat stelde om in de bovenhoek raak te schieten: 1-0 Stormvogels was alleen gevaarlijk via standaardsituaties en .

Na de rust kwam Stormvogels al snel op gelijke hoogte, maar Shairon Da Lima herstelde op aangeven van Mailo Semmoh weer de voorsprong. Hierna ging het snel en volgden de doelpunten zich in rap tempo op. Eerst zorgde een snelle aanval van de gasten uit IJmuiden voor de gelijkmaker, alleen nam CTO ’70 daarna afstand.

Het ging hard in Duivendrecht. Persaud rondde een steekbal van Van Klaveren beheerst af voor de 3-2 en vervolgens kreeg de jonge Da Lima het op zijn heupen. Met een onvervalste hattrick tilde de jonge aanvaller de score op naar 6-2. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 8-2 door doelpunten van Joash Johnson en Kwame Cruden, allebei op aangeven van Sean Engeln.

De eerste overwinning sinds maanden was meteen een ruime voor de Duivendrechters. “Eindelijk loon naar weken voor de geplaagde selectie die nog steeds gelooft in lijfsbehoud”, zei trainer Ray Semmoh. CTO ’70 blijft hekkensluiter, maar de achterstand op de concurrentie is verkleind.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB