Gerard Adelaar (67) overleden

Vanmiddag (donderdag) is Gerard Adelaar overleden. De voormalig oefenmeester werd 67 jaar. Adelaar leed aan lymfklierkanker. In de zomer van 2015 stond hij bij Chabab voor het laatst op het veld als oefenmeester. Aan het begin van het jaar werd hij volledig ‘schoon’ verklaard, maar de ziekte keerde terug.

Adelaar kende een roemrijk verleden als trainer op de Amsterdamse velden. Zo was hij ondermeer trainer in Almere en bij Argon. Nadat hij in 2002 aantrad als hoofdtrainer van JOS Watergraafsmeer, waarmee hij twee keer kampioen werd, zwaaide hij nog de scepter bij Chabab (drie keer), RODA’23, Swift, CSW en NFC.  In het seizoen 2014/2015 keerde hij in maart voor de derde keer terug bij Chabab om de laatste maanden de club te behouden voor de hoofdklasse. Voor Adelaar, die toen al ziek was, betekende het zijn laatste klus als trainer.

Foto Jos Spitteler: Adelaar coacht NFC tijdens de verlenging van het duel tegen Ilpendam in 2013

Adelaar, die de laatste tijd geen pijn meer had, kon de afgelopen dagen niet eens meer praten. Ondanks dat bleef hij vechten tot het einde. Adelaar laat twee kinderen en een vrouw achter.

Het Amsterdamsche Voetbal wenst zijn kinderen Frank, Marleen en zijn vrouw  Mary veel sterkte toe met dit grote verlies.

Foto boven Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!