Gerard Adelaar naar NFC

Gerard Adelaar is vanaf aanstaande dinsdag de nieuwe trainer van de zondag tak van NFC. DE club zat min of mere zonder trainer nadat Tonnie Bras had aangegeven zijn trainersschap niet meer te kunnen combineren met zijn werkzaamheden. Adelaar zelf noemt de stap naar NFC een ‘vriendendienst’.

Het bestuur van NFc laat in een persbericht weten zeer content te zijn dat binnen zo’n korte periode een ervaren opvolger heeft weten te vinden voor Bras. Adelaar, die vorig seizoen werd weggestuurd bij eersteklasser CSW, trainde voroal clubs op het hoogste niveau zoals onder andere Swift, Chabab en dus CSW. Nu gaat hij dus aan de slag bij een ploeg uit de vierde klasse. Adelaar: “Nou nieuwe club. Ik ga daar assisteren. Ik heb ook geen contract en krijg er helemaal niets voor. Ik ben zeg maar een onbezoldigd trainer Een vriend van mij, Willem Jurka, vroeg me of ik zijn club wil helpen en dat ga ik dan ook doen. Ik kan er uitstappen wanneer ik wil. Zolang ik er tijd en zin in heb help ik NFC.”

Foto Jos Spitteler: Gerard Adelaar als trainer van RODA’23

NFC degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie uit de derde klasse en zag vervolgens een hoop spelers vertrekken. Dit seizoen hebben de Amstelveners vier punten gehaald uit drie wedstrijden. Adelaar: “Het is niet het niveau dat ik gewend ben maar ik ga mijn stinkende best doen. Het is een kleine club met weinig geld daarom hou ik ook een slag om de arm want je weet nooit wat er in de winterstop op je afkomt. Zo blijf ik in ieder geval een beteje in beeld. Zondag ga ik kijken en dan sta ik dinsdag voor het eerst voor de groep.”

Archieffoto Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)