Germaan/De Eland en NFC houden elkaar in evenwicht

De subtopper in de zondag vierde klasse D tussen nummer vijf Germaan/De Eland en nummer vier NFC heeft geen winnaar opgeleverd. In een spannend en boeiend duel verdeelden beide ploegen de punten, waar ze allebei niet heel veel mee opschieten: 1-1.

Een harde wind en een slecht veld maakte goed combinatievoetbal vrijwel onmogelijk op Sportpark De Eendracht. In de eerste helft wist NFC het beste om te gaan met de omstandigheden en was ook de bovenliggende partij. Dit resulteerde na ruim twintig minuten in de openingstreffer. De goed spelende Joshua Aggrey knalde vanaf een meter of 25 verwoestend hard raak.

Na de thee kwam Germaan/De Eland fel uit de startblokken en drong het NFC terug op eigen helft, zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Toch kwam de thuisploeg twintig minuten voor tijd op gelijke hoogte. Doelman Lendll Keizerweerd ging niet geheel vrijuit bij een vrije trap van Michael Koenders. NFC zocht naar een winnende treffer, maar Aggrey (inzet geblokkeerd), Virgil Marceli (treuzelde te lang) en Douwe Eekelschot (over) hadden het geluk niet aan hun zijde.

De punten werden op deze manier gedeeld, waardoor er geen verandering is gekomen op de ranglijst. NFC blijft vierde staan en heeft een punt meer dan Germaan/De Eland, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.