Germaan/De Eland heeft smaak te pakken met derde zege op rij

Germaan/De Eland klimt na een stroeve start gestaag omhoog in de zondag vierde klasse D. De ploeg van Dave Seegers bond promovendus en sportparkgenoot Eendracht’82 aan de zegekar die zich langzaam aan het vormen is. De 3-1 zege was de derde opeenvolgende winstpartij voor de Amsterdammers.

Met een grotendeels nieuwe spelersgroep wist Seegers dat het even tijd nodig had om aan elkaar te wennen. Het droge weer verpestte de voorbereiding een beetje en dat werkte door in de competitiestart met drie nederlagen op rij, tegen Geel Wit’20, Spaarnwoude en NFC. Daarna begon het steeds beter te lopen. “De eerste weken stond ons scorend vermogen niet op scherp. Ook toen waren we de betere ploeg. Vorige week hebben we tegen DSS (1-3) goed in de taakuitvoering gespeeld. Dat is toch de koploper.”

Er werd gewonnen van Terrasvogels (2-0), DSS en nu ook van Eendracht’82. Voor Seegers is het geen verrassing dat zijn groep hiertoe in staat is. Met de komst van onder meer Mike Koenders (oud-prof), Joey van Lemmeren (EDO), Illias Bourajjaj (DCG) en Lemy van Gom (AC Amsterdam) is de selectie flink versterkt. “Een paar jaar heeft Germaan/De Eland tegen degradatie moeten spelen, elke keer het vege lijf redden. Het clubje heeft een beetje een boost nodig.”

Nadat Koenders – maakte vorige week een hattrick tegen DSS – de score had geopend, maakte Numan Yilmaz nog voor de rust gelijk namens Eendracht’82. “Dat was wel even schrikken”, blikte Seegers terug. Zijn ploeg stelde na de pauze orde op zaken. Jordy Kreuger en Van Lemmeren zorgden voor de 3-1 overwinning. De zege helpt Germaan/De Eland naar de zevende plek. “Ik denk dat wij een goede reeks kunnen neerzetten. De doelstelling is een periodetitel of kampioen worden.”

Kijk hier voor de stand en het programma van de zondag vierde klasse D.

Foto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!