Germaan/De Eland legt focus op de zondag met Dave Seegers

Dave Seegers heeft volgend seizoen de leiding bij zondag vierdeklasser Germaan/De Eland. Seegers, die na tien seizoenen vertrekt bij CTO’70, is de opvolger van Wim de Haart. Germaan/De Eland wil onder Seegers de focus volledig op de zondagtak leggen.

“Er was zo weinig animo voor het zaterdagelftal, dat het geen zin meer heeft,” vertelt secretaris Joop Stapper. Het zaterdagelftal staat momenteel op een laatste plaats in de derde klasse A. “Daarnaast stopt Wim de Haart vanwege andere werkzaamheden als trainer van zowel de zaterdag als de zondag. Van de spelersgroep keert een deel terug naar Lelystad, waar ze vandaan komen. De overige spelers stappen over naar de zondag. Wij willen nu echt de focus volledig op het zondagelftal leggen. De zaterdag wordt slechts voor recreatievoetbal gebruikt.”

Seegers en het bestuur waren afgelopen maandag rond. “Er is verder nog niet zoveel gesproken, maar het doel is om zoveel mogelijk uit deze groep te halen. Het zou mooi zijn als we binnen twee seizoenen de stap kunnen zetten naar de derde klasse,” aldus Stapper.

Seegers is blij dat hij na tien jaar CTO’70 kan uitkijken naar een nieuw avontuur. “Het is snel gegaan voor mij. We waren na één of twee gesprekken rond en dat was fijn. Ik ben erg tevreden met deze nieuwe stap. Het is leuk om terug te zijn in de vierde klasse en na tien jaar CTO 70 te gaan werken met een hele andere spelersgroep.”

De oefenmeester juicht het toe dat Germaan/De Eland er voor kiest om zich volledig op de zondagtak te richten. “Ik kan daar alleen maar blij mee zijn. We hopen nu een sterke selectie te kunnen samenstellen voor zowel het eerste als tweede elftal. Ik ga proberen de doelstelling om binnen twee jaar naar de derde klasse te promoveren te bewerkstelligen.”

Seegers heeft de huidige spelersgroep laatst al zien spelen in de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser JOS Watergraafsmeer. “Natuurlijk is het verschil met JOS enorm groot, maar ik zie zeker potentie bij de spelers. Ik zal echter eerst met de spelers moeten gaan werken in de voorbereiding. Daarna kunnen we gaan kijken wat we kunnen bereiken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!