Gerrie Breugem (Diemen): “Veel moeite om goals te maken”

Gerrie Breugem beleeft in zijn eerste jaar bij Diemen tot nu toe een moeilijk seizoen. Diemen staat, met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan, op de één na laatste plaats in de zondag derde klasse C. Het houdt alleen VVA/Spartaan onder zich, maar die ploeg heeft drie wedstrijden minder gespeeld.

Ondanks dat de ploeg slechts negen punten uit twaalf wedstrijden behaalde heeft Breugem het goed naar zijn zin bij Diemen. “Het is een prachtige club en ik heb de beschikking over een gemotiveerde en ambitieuze spelersgroep. Het is alleen jammer dat de resultaten tot nu toe tegen vallen.”

De matige prestaties hebben volgens Breugem vooral te maken met het scorend vermogen van zijn elftal. “We hebben natuurlijk te maken gehad met het vertrek van veel spelers, maar daar wil ik mij niet achter verschuilen. Er is genoeg kwaliteit in deze selectie om goed mee te draaien in de derde klasse. We hebben alleen veel moeite om goals te maken. We zijn niet effectief genoeg en geven de doelpunten te makkelijk weg. Afgelopen zondag tegen Laren speelden we wel een goede wedstrijd. De organisatie stond goed en we sprongen dit keer wel goed met de kansen om. Dan win je ook gewoon eenvoudig met 0-4.”

De oefenmeester is ook van mening dat het niveau van de competitie hoog ligt. “Als ik kijk naar andere jaren denk ik dat de clubs in deze competitie nu sterker zijn. Ook in vergelijking met West 2. Het ligt in deze klasse allemaal heel dichtbij elkaar. We spelen bijvoorbeeld wel gelijk Weesp, maar verliezen ook een paar keer onnodig. Dat is inherent aan de jonge ploeg die we hebben. We presteren te wisselvallig.”

Breugem heeft zijn doelstelling inmiddels wel bijgesteld. “Ik heb in het begin van het seizoen heel enthousiast geroepen dat we bij de eerste vier wilden eindigen, maar dat konden we na een wedstrijd of acht wel vergeten. We moeten nu zorgen dat we ons handhaven en daar zullen we iedere wedstrijd keihard voor moeten vechten.”

Archieffoto: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)