Gerrie Breugem en De Meteoor na vier jaar uit elkaar

Gerrie Breugem vertrekt aan het einde van het seizoen bij derdeklasser De Meteoor. De club en de trainer hebben in goed overleg besloten om het contract niet te verlengen. Hiermee komt er een einde aan een tijdperk van vier seizoenen bij de Amsterdammers.

De coach geeft aan dat hij een fantastische tijd heeft gehad bij De Meteoor maar dat het een goed besluit is om nu te vertrekken. “Ik ben vier jaar geleden teruggekeerd nadat ik tussen 2004-2007 ook al trainer ben geweest bij de club. Ik ben terug gekomen om met de club de weg omhoog in te slaan. Dat is denk ik uitstekend gelukt met twee promoties naar de derde- en tweede klasse. Vorig seizoen zijn we dan wel gedegradeerd, maar ik denk dat ik kan terug kijken op een mooie periode.”

Breugem

Het besluit van de club en de trainer is zonder problemen tot stand gekomen. “We hebben in goed overleg besloten om mijn contract niet te verlengen. Je ziet toch dat de chemie tussen spelers en trainer na een aantal jaren wat minder wordt. Ik had misschien wat meer verwacht van dit seizoen, maar de verschillen in de competitie zijn klein en ik denk dat wij nu op de plek staan waar we horen te staan. We hadden misschien wat meer punten kunnen hebben, maar uiteindelijk is een plaats in de middenmoot terecht.”

Breugem is nog niet bezig met een nieuwe club en hij wil het seizoen bij De Meteoor goed afsluiten. “De Meteoor is een prachtige club en ik kan het met iedereen hier goed vinden. Ik hoop dan ook dat we nog gaan klimmen op de ranglijst en wellicht een periode pakken. Ik wil dit seizoen goed afsluiten en ik ben op dit moment totaal niet bezig met volgend seizoen. Het is nog vroeg en ik laat het rustig op me af komen. Uiteindelijk hoop ik dat er een mooie tweede- of derdeklasser komt waar ik aan de slag kan.”

Verslag: Joey Schoo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)