Gerrie Breugem tekent voor tweede jaar bij Diemen

Zondag derdeklasser Diemen en trainer Gerrie Breugem gaan nog een jaar met elkaar verder. Afgelopen donderdag hebben beide partijen een overeenkomst bereikt en daar is de oefenmeester erg blij mee. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin, ondanks de resultaten die wat tegenvallen.”

De hoge verwachtingen aan het begin van dit seizoen waren moeilijk waar te maken voor Breugem in zijn eerste jaar. Diemen eindigde vorig seizoen op een vierde plaats onder Martin van Egmond en daar werd dit jaar ook op ingezet. “We hebben die ambitie al snel bijgesteld, want het halve team is in de zomer vertrokken en dus gingen we een proces in”, blikt de Diemen-trainer terug. “Met een aantal nieuwe jongens, doorgestroomde A-junioren en het restant moesten we punten gaan pakken. Het voetbal was vaak goed, maar de punten kwamen niet.”

Vooral de start van het seizoen was moeizaam, er werden gewoonweg geen resultaten gehaald. “Het is ook echt een moordenaarspoule, iedereen kan namelijk van elkaar winnen. Het slacht elkaar echt allemaal af.” Voor de winterstop kreeg Diemen de smaak echter een beetje te pakken, maar afgelopen weekend ging het weer fout tegen VVH Velserbroek (2-0 nederlaag, red.). “Ik dacht dat we de onderste plekken een beetje achter ons gingen laten, maar we staan nu nog altijd in de gevarenzone.”

De reden om door te gaan met elkaar lag ook aan de ambitie van beide partijen. “We willen gaan bouwen aan een goede groep”, kijkt hij vooruit. “Al blijft het een risico dat er spelers worden weggekaapt, dus proberen we jongens toch te binden door goede afspraken te maken. Het is hopen dat zij hun woord houden en dat probeer je door te kijken naar opties voor een buitenlands trainingskamp bijvoorbeeld.”

Voor het huidige seizoen is de doelstelling bijgesteld tot handhaving. “Het was eerst de top-4, maar nu ben ik blij als wij ons gewoon handhaven”, aldus Breugem. “We moeten in de aankomende vier wedstrijden drie keer uit naar de top-3. Dus het wordt een zware periode.”

Kijk hier voor de uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)