Gerrie Breugem volgt Van Egmond op bij Diemen

Zondag derdeklasser Diemen heeft in Gerrie Breugem de opvolger gevonden voor de vertrekkende Martin van Egmond. De oefenmeester heeft nu nog de leiding bij competitiegenoot De Meteoor en ondertekende maandagavond een contract voor één seizoen.

“Het verhaal bij De Meteoor was na vier jaar een beetje uitgewerkt”, zegt Breugem. “Een paar weken later werd het contact met Diemen gelegd. Het is een ambitieuze club dat binnen een aantal jaar de stap naar de tweede klasse wil maken. In potentie is Diemen daar ook een club voor. Die doelstelling spreekt me aan.”

Vorig seizoen mocht de trainer met De Meteoor al ruiken aan de tweede klasse. “Dat was toen voor de club iets te hoog gegrepen, maar ik heb wel ervaren dat het een prachtige competitie is. Het zou mooi zijn om daar met Diemen ook in actief te kunnen zijn.”

Op 14 februari staan de twee ploegen nog in de competitie tegen elkaar, wat voor Breugem een speciaal randje geeft aan het treffen. “Natuurlijk wordt het een speciaal duel. Ik heb nog niet met Martin (van Egmond, red.) gesproken over Diemen, maar als ik dingen vooraf wil weten, zal ik dat zeker doen.”

De oefenmeester weet wel wat hem ongeveer te wachten staat bij de promovendus. “Ik kom straks terecht bij een verzorgde club die vol ambitie zit. Daarnaast zal ik werken met een jonge, gretige groep die klaar is om de stap omhoog te maken.” Diemen staat momenteel vierde in de zondag derde klasse C en heeft dus nog kansen om dit seizoen de stap omhoog te maken. “Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn. Anders gaan we er vanaf komend seizoen naartoe werken.”

Ook bestuurslid zondagsenioren Robin Ternede is erg tevreden met de komst van Breugem. “Ik denk dat wij met Gerrie een trainer binnenhalen die goed bij de groep en de club past. Hij neemt jarenlange ervaring met zich mee en deelt onze ambitie om op korte termijn door te groeien naar een stabiele tweedeklasser.”

Foto boven: Voorzitter René Letterboer (l) en de nieuwe trainer Gerrie Breugem (r). (Trudy Kroese)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)