Geschopte scheidsrechter doet verhaal

Vanmiddag was er weer een dieptepunt in het amateurvoetbal in onze regio. De wedstrijd tussen OSC en SDZ escaleerde in de 43e minuut. Scheidsrechter Arend van Laar zijn kleding werd bijna letterlijk van zijn lijf gescheurd alvorens hij ook nog een trap op zijn dijbeen kreeg. De enige dader in het geheel was een speler van OSC, die niet accepteerde dat hij een rode kaart kreeg. De speler zullen we niet bij naam noemen, maar de vraag is hoe lang het nog duurt voordat dit soort spelers wel met naam en toenaam in de pers verschijnen. Een zeer aangeslagen Van Laar doet zijn verhaal tegenover Het Amsterdamsche Voetbal.

Van Laar:’Ik ben nog niet thuis geweest na de wedstrijd. Het aangifte doen duurde nogal lang en ik ben ook in het ziekenhuis geweest. Gelukkig heb ik niets gebroken maar mijn dijbeenspier is gekneusd en ik heb een aantal blauwe plekken. Daarnaast ben ik mentaal hard geraakt.’

Van Laar (29) maakte twee jaar geleden ook al persoonlijk geweld mee in een wedstrijd die hij floot. Zijn eerste reactie liegt er niet om.
Van Laar:’Mijn primaire reactie is dat ik mijn scheidsrechtersfluit aan de wilgen ga hangen. Ik besef wel dat het de emotie van het moment is. Deze week ga ik alles goed overdenken en zal ik ook een gesprek hebben met de KNVB. Misschien denk ik er dan anders over.’

Het is schokkend om te merken dat na het bezinningsweekend het geweld op de voetbalvelden totaal niet lijkt afgenomen te zijn. Met name de laatste weken is het weer behoorlijk raak. Zo ook vanmiddag. Voor het incident waren er drie gele kaarten uitgedeeld door Van Laar die wel werden geaccepteerd. Toen de betreffende speler van OSC direct rood kreeg na een veel te late tackle ging hij door het lint.

Van Laar:’Eerst rukte hij mijn kleren van het lijf, die zijn onherstelbaar beschadigd. Ik besloot de wedstrijd direct te staken. Toen vond de speler het ook nog nodig om mij vol tegen het dijbeen te schoppen. Mijn veiligheid was totaal verdwenen.’

Van Laar roemt daarna het optreden van de voorzitter van OSC en het bestuur van SDZ.
Van Laar:’Vanaf dat moment zijn zij niet van mijn zijde geweken en vroegen in de bestuurskamer meerdere malen hoe het met mij ging. Uiteindelijk ben ik gaan douchen en heb aangifte gedaan.’

Van Laar zegt niet direct behoefte te hebben aan het verhaal van de speler die hem heeft toegetakeld.
Van Laar:’Ik zal zeker geen contact met hem zoeken en als hij daar wel behoefte aan heeft moet hij een verdomd goede motivatie hebben. Voorlopig ben ik er ziek van.’

Juist in de week dat de KNVB met maatregelen kwam die het geweld op de velden moet verminderen is dit weer een treurig incident. Je vraagt je af of de betreffende speler van OSC ook heeft meegekregen wat er het laatste half jaar heeft plaats gevonden.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)