Foto Ferry Toth: Aanvoerder Robbert Stuur neemt uit hanmden van Tim van Ammelrooy (trainingskampen.nl) de Algarve Cup in ontvangst

Geslaagde trainingsstage WV-HEDW

De koploper uit de zaterdag tweede klasse WV-HEDW heeft in het zuiden van Portugal, Albufeira, de Algarve Cup gewonnen. De ploeg van Martin Steenvoorden sloot daarmee een prima verlopen trainingskamp af.Voor het vierde achtereenvolgende jaar belegde WV-HEDW een trainingskamp. Na twee keer Turkije (Belek) en vorig seizoen in Spanje (Barcelona) te hebben overwinterd koos het nu voor Albufeira en deelname aan de Algarve Cup. Onder prima omstandigheden (mooi weer en een prachtige accommodatie) werd de voorbereiding op de tweede seizoenshelft gestart.

Oud top scheidsrechter Mario van der Ende bracht ook een bezoek aan het trainingskamp van WV-HEDW

Het was in eerste instantie niet de bedoeling dat WV zou deelnemen aan de Algarve Cup. Maar na het uitvallen van de oefenwedstrijd tegen het lokale Uniao Desportiva Castromarinense werden de Amsterdammers uitgenodigd door trainingskampen.nl om deel te nemen.  Naast WV-HEDW waren er nog zo’n twintig Nederlandse clubs in het zuiden van Portugal. Ondermeer NEC, Heerenveen en Sparta hadden in Albufeira hun tenten opgeslagen.

In de strijd om de Algarve cup werd eerst tweede klasser Rozenburg met 3-1 verslagen door doelpunten van Tjeerd Meijer en twee keer Ruben Loeve. Tegen eerste klasser SHO werd het 1-1 door een treffer van Djoere de Jong. Op basis van het doelsaldo werden de Amsterdammers winnaar van de Algarve Cup.  De andere poule (met zondag teams) werd gewonnen door het Rotterdamse Xerxes.  In de zomer zullen WV en Xerxes het tegen elkaar opnemen om de Algarve Supercup. Als prijs is er 1000 euro te verdienen ten behoeve van steun aan een ziekenhuis naar keuze.

Foto Ferry Toth: Aanvoerder Robbert Stuur neemt uit hanmden van Tim van Ammelrooy (trainingskampen.nl) de Algarve Cup in ontvangst

Op de website van de club spreekt men van een zeer geslaagd trainingskamp. “Voortreffelijke sfeer, prima resultaten en veel positieve publiciteit”. Op 19 januari hervat WV de competitie met een wedstrijd tegen Zandvoort. Pas dan zal zichtbaar worden of het echt een succesvol trainingskamp is geweest. Aanstaande zaterdag oefent WV nog tegen de koploper uit de zaterdag eerste klasse A: FC Breukelen.

Foto Ferry Toth (prijsuitreiking) en website WV-HEDW

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)