Gestaakt duel Real Sranang bezorgt Naarendorp hoop ellende

In de zaterdag derde klasse B is de wedstrijd tussen VVC en Real Sranang afgelopen zaterdag gestaakt. Na de 2-0 voorsprong voor VVC voelde de scheidsrechter zich bedreigd door spelers van Real Sranang en staakte de wedstrijd in de 43ste minuut. Real Sranang trainer Orson Naarendorp vond dat de scheidsrechter voor de wedstrijd de sfeer al verpestte. Vanavond zal de wedstrijd hervat worden onder leiding van een andere scheidsrechter.

De wedstrijd tussen VVC en Real Sranang is voor beide clubs erg belangrijk. Beide strijden nog vol voor de nacompetitie en moeten daarvoor punten pakken. Voor Real Sranang is één punt uit twee wedstrijden genoeg voor nacompetitie. Dit punt willen ze graag halen bij VVC, aangezien ze volgend weekend de kampioen op bezoek krijgen.

4

Al voor de wedstrijd krijgt Real Sranang te horen dat alleen de spelerspassen niet voldoende zijn. Naarendorp: “Wij kregen voor de wedstrijd te horen dat iedere speler ook zijn ID mee moest nemen. Normaal zijn spelerspassen voldoende, maar in dit geval niet. Pas later kregen we te horen dat dit verzoek van VVC kwam. Als dit van tevoren normaal was gecommuniceerd met ons dan was het geen probleem geweest. Daarnaast kregen we te horen dat alle spelers hun eigen spelerspas in hun handen moesten hebben. We mochten ze niet in het boekje laten zitten zoals het altijd gebeurd.”

Dit was niet het enige wat er voor de wedstrijd gebeurd is. Naarendorp: “Zoals altijd moest onze grensrechter vijf minuten voor de wedstrijd naar de scheidsrechter toe. Hier kreeg hij te horen dat de scheidsrechter alle beslissingen neemt of er nu gevlagd wordt of niet. Onze grensrechter kreeg daarmee het gevoel alsof hij net zo goed niet met een vlag in zijn handen kon staan.”

Toen eenmaal de wedstrijd begonnen was, was het gelijk weer raak. Naarendorp: “Een van mijn spelers lag geblesseerd op de grond. Toen mocht onze verzorger alleen niet het veld in komen. Ook kreeg onze speler toen nog geel.” Op het veld ernaast was iemand onwel geworden waardoor er toen ook twee ambulances aankwamen. Deze moesten over het veld heen waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. VVC stond toen al met 1-0 voor.

2 ambulances

Na dat de ambulances weg waren werd de wedstrijd weer hervat. Na de 2-0 gescoord werd ging het snel weer mis. Naarendorp: “Na een overtreding floot de scheidsrechter. Wij dachten dat wij de vrijetrap mee kregen, maar zagen de scheidsrechter anders beslissen. Een paar van mijn spelers gingen toen naar de scheidsrechter toe. Mijn aanvoerder stuurde ze weg en wou zelf met de scheids praten. De scheidsrechter wou dit niet hebben. Mijn aanvoerder zei toen dat hij namens het team toch met de scheidsrechter mag praten. De scheids zou hem toen uitgemaakt hebben voor dombo.” Na een kleine woordenwisseling kreeg de speler van Real Sranang geel en werd de wedstrijd gestaakt.

Orson Naarendorp

De scheidsrechter en een rapporteur hebben zich toen samen teruggetrokken om te overleggen wat ze verder zouden doen. Naarendorp: “De rapporteur had als advies aan de scheidsrechter gegeven de wedstrijd gewoon door te spelen. De scheidsrechter besloot alleen anders en wou het veld niet meer op. Ik vroeg nog wat de reden was voor het staken van de wedstrijd. Hier op zei hij dat hij de veiligheid van de spelers niet kon waarborgen. Hij bedoelde hiermee dat mijn spelers te agressief overkwamen. Ook voelde hij zich niet meer veilig. Hier snap ik niets van aangezien hij niet met gele kaarten ging strooien als mijn spelers zo agressief waren.”

Vanavond (6 mei) wordt de wedstrijd verder gespeeld met een 2-0 voorsprong voor VVC. Wel zal de wedstrijd door een andere scheidsrechter geleid worden. Naarendorp: “Ik ben blij dat we vanavond een andere scheidsrechter hebben. We zullen er vanavond ook alles aan doen om nog minimaal een punt mee te nemen.” Wel zal Naarendorp niet kunnen beschikken over drie van zijn spelers. Deze zijn door hun werk vanavond niet aanwezig.

Kijk voor de stand, uitslagen en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B of klik hier

 

Verslag Rob Wiggerink
Foto’s wedstrijd: website VVC Ivo Berkhoff

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)