Gestaakt: Regen spelbreker bij Kleine Sluis – VVA/Spartaan

“Het was een ouderwets duel. Uit de tijd dat mannen nog op zwarte schoenen speelden”, vertelt assistent-trainer Otto Gilds  van VVA/Spartaan over het gestaakte bekerduel bij Kleine Sluis. De negentig minuten werden zondag niet gehaald. In de rust, bij een 1-0 stand, besloot de scheidsrechter dat het onverantwoord was om verder te spelen.

“Het veld was drassig”, vervolgt de 52-jarige Gilds. “De bol rolde moeilijk, maar de omstandigheden waren heerlijk. Zeker in de tijd waarin bijna alle wedstrijden op kunstgras worden gespeeld. Alle broeken waren al heel snel vies. Het deed mij denken aan vroeger.”

P1130203

De omstandigheden op sportpark van Kleine Sluis, dat eveneens uitkomt in de derde klasse, waren kolderiek. “Het duel ging gelijk op, maar ik vond wel dat wij een licht veldoverwicht hadden. De toeschouwers langs de lijn waren ook onder de indruk van onze voorhoede, die bestaat uit rappe spelers.”

Het lukte de Amsterdammers echter niet om met een voorsprong te gaan rusten. Na 35 minuten kwam de nummer negen uit de derde klasse C uit een counter op achterstand. De bal werd op het middenveld verloren. Job Oosterbaan profiteerde. Achteraf bleek dat het laatste wapenfeit van de zondagmiddag. “Wat mij betreft hadden we het duel kunnen uitspelen, maar het is een besluit van de scheidsrechter. Jammer dat we tachtig kilometer hebben moeten reizen voor een helft, maar gelukkig heeft Kleine Sluis gezellig publiek”, besloot Gilds met een lach.

Waarschijnlijk wordt het restant van het duel – in de tweede ronde van de beker – halverwege december gespeeld.

Verslag: Wesley Verboom
Foto’s Thijs de Graaf

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)