Gestolen zege op DHC helpt Purmersteijn aan kop in derde periode

Purmersteijn heeft zich door de derde overwinning op rij serieus gemeld in de strijd om de periodetitel in de zondag Hoofdklasse. De ploeg van Martin van Ophuizen won op fortuinlijke wijze van laagvlieger DHC: 3-2.

Niet geheel verrassend namen de Purmerenders op eigen veld het voortouw. Een kopbal van Rowin Mol ging rakelings over en een schot van Daniël Schermer, nadat hij een paar verdedigers op het verkeerde been had gezet, werd geblokt. Het ontbrak de thuisploeg aan de beslissende eindpass om de score te openen. Een paar minuten voor het rustsignaal slaagde Purmersteijn hier wel in. Donny Gerver, die na een half uur de geblesseerd geraakte Schermer verving, liet DHC-doelman Gianni Kemperveen met een schot in de korte hoek kansloos: 1-0.

Vlak na rust kwamen de gasten uit Delft op gelijke hoogte. Na een afgeslagen aanval schoot Tidde Tromp door een wirwar van benen de 1-1 achter keeper Richard de Groot. Het was een periode waarin Purmersteijn het moeilijk had. DHC wist hiervan te profiteren door vijf minuten later zelfs de leiding te nemen. Bij een counter werd slecht ingegrepen en op aangeven van oud-profvoetballer Wesley Verhoek kon Roy Speelman de 1-2 maken.

Het bleef aan Purmersteijn-zijde vooral in de tweede helft een teleurstellende, matige wedstrijd. Kansjes waren er voor invaller Stefan van Wonderen en Aramez Poepon, maar de juiste precisie ontbrak om succesvol te zijn. In de 82ste minuut kregen de gasten nog een geweldige kans om de voorsprong uit te bouwen. Vogelvrij voor De Groot verdween een schot van Tromp langs de verkeerde kant van de paal.

Een onverwachte thuisnederlaag leek aanstaande, totdat de Purmerenders twee minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte kwamen. Een vernietigende uithaal van Dyllandro Panka was Kamperveen te machtig: 2-2. Terwijl iedereen zich al verzoend had met de gelijkmaker, werd het in de derde minuut van blessuretijd zelfs 3-2. Een inzet van Robbert Jan Orij werd van de lijn gehaald, waarna invaller Sebastiaan Ntim in de rebound de bevrijdende derde treffer binnen schoot om Purmersteijn toch aan de volle buit te helpen.

Deze gelukkige drie punten kan de ploeg van Martin van Ophuizen goed gebruiken. Purmersteijn gaat nu aan de leiding in de derde periode en klom bovendien naar de zevende plek op de ranglijst. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.

Verslag Auwel Prins
Foto’s José Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)