Geuzen Middenmeer te sterk voor koploper Nieuw West United

Geuzen Middenmeer heeft in de zondag vierde klasse E goede zaken gedaan. De ploeg van Carlos Alarcon Vidal was eigen veld met 2-0 te sterk voor koploper Nieuw-West United, dat zelfs met een man meer niet tot scoren kwam. De eindstand stond halverwege al op het scorebord.

De wedstrijd begon rustig zonder grote kansen. Dat werd na ruim een halfuur doorbroken met de openingstreffer voor de thuisploeg. Een vrije trap ter hoogte van de achterlijn werd opzij gelegd richting Etkin Alpagot, die op prachtige wijze in de verre hoek raak schoot: 1-0. Vlak voor rust werd het ook 2-0. Mathieu Prins werd de diepte ingestuurd, hield zijn directe tegenstander sterk van zich af en schoot raak.

Na de rust was Nieuw West United, net als in de eerste helft, veel aan de bal, zonder echt gevaarlijk te worden. Geuzen Middenmeer loerde op fouten van de bezoekers en was op die manier ook dreigend. Een inzet van Ian van de Velde werd gekeerd. De thuisploeg moest twintig minuten voor tijd met tien man verder, nadat Prins zijn tweede gele kaart kreeg.

De druk van de koploper nam daardoor toe en de kansen stapelden zich op. Een schot van Zohair Chiddi vanaf de rand van het strafschopgebied ging over en doelman Sjoerd Jaasma herstelde een foutje goed door Damien Simson van het scoren te weerhouden. Jaasma hield zijn doel de hele tweede helft schoon. Geuzen Middenmeer trok de 2-0 voorsprong over de streep en bezorgde Nieuw West United hiermee de eerste nederlaag.

“Het was zwaarbevochten”, zei de winnende treffer Carlos Alarcon Vidal. Zijn collega aan de overkant, Abderrahman Ahannach, wist hoe de thuisploeg zou spelen, maar zag zijn elftal alsnog verslagen worden. “We wisten dat zij op de counter spelen en wachtten op onze fouten. Dat hebben ze goed gedaan. Na de 1-0 moesten wij nog meer risico’s nemen en daar hebben zij van geprofiteerd.”

Ondanks de nederlaag blijft Nieuw West United koploper. De Amsterdammers worden op één punt gevolgd door Geuzen Middenmeer, de nieuwe nummer twee. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag vierde klasse E.

Verslag Pablo Koch
Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!