Home / Zaterdag 3b / GeuzenMiddenmeer te sterk voor TOG (2-1)

GeuzenMiddenmeer te sterk voor TOG (2-1)

GeuzenMiddenmeer en TOG kwamen het voorgaande seizoen allebei uit de zaterdag vierde klasse. Wel wist GeuzenMiddenmeer promotie af te dwingen naar de derde klasse, tegen TOG werd het zelfs kampioen. Voor de beker treffen beide ploegen elkaar, daarnaast zitten SDOB en Diemen in de poule. Zaterdag eindigde de wedstrijd tussen SDOB en Diemen in 2-2.

Waar TOG het afgelopen seizoen ruim door GeuzenMiddenmeer werd verslagen (4-0 en 1-5), was het verschil  zaterdag 2-1 kleiner.  De thuisspelende ploeg was door trainer Ferry van der Meulen wel gewaarschuwd, zijn spelers moesten er niet te makkelijk over denken. Van der Meulen heeft namelijk een ietwat gemankeerde selectie tot zijn beschikking. Van de 21 spelers zijn er twee geblesseerd en maar liefst 6 op vakantie.

TOG begon de wedstrijd teruggezakt en probeerde doormiddel van de omschakeling gevaar te stichten. Dit zorgde ervoor dat de eerste kansen voor de uitspelende ploeg waren. GeuzenMiddenmeer had moeite om door de verdediging van TOG te breken. Voor rust wist GeuzenMiddenmeer toch te scoren, linksback Robin Mul kreeg de bal bij aanvoerder Mats Hopstaken. Na het passeren van een verdediger wist hij de bal achter de doelman te krijgen.

De tweede helft kreeg GeuzenMiddenmeer meer ruimte, aangezien TOG ook de gelijkmaker wilde maken. De ingevallen buitenspeler Quinten Becker bracht met zijn beweging gevaar. Hij zette de tweede goal van de thuisploeg ook op, hij gaf de bal mee aan Jelle Hopstaken die vervolgens simpel de bal aflegde op spits Tristan Leopold: 2-0. Wel had TOG nog een slotoffensief in petto. Dit zorgde voor de aansluitingstreffer, wel wist de keeper van GeuzenMiddenmeer de andere pogingen te stoppen.

Trainer Van der Meulen is blij met het resultaat. “Al met al was dit een wedstrijd om snel te vergeten. Het heeft weer genoeg stof tot nadenken geboden om op de trainingen mee aan de slag te gaan. Zaterdag de wedstrijd tegen Diemen, waar we al vaker tegen hebben gespeeld. Dat zijn vaak leuke potjes en we zijn vaak aan elkaar gewaagd. Dus daar hebben mijn spelersgroep en ik ontzettend veel zin in.”

Foto: Archieffoto van het kampioenschap van GeuzenMiddenmeer afgelopen seizoen

Selectie Geuzenmiddenmeer maakt zich op voor debuut in 3e klasse

 

Send this to a friend