Gevecht om lijfsbehoud maximaal haalbare voor Waterwijk

Het was een moeilijk seizoen voor Waterwijk en de laatste loodjes wogen het zwaarst. De Almeerders waren al veroordeeld tot de nacompetitie om handhaving in de zondag derde klasse D veilig te stellen en in aanloop naar die finalewedstrijden kreeg de ploeg van Ben Vis twee tikken te verwerken: vorige week 1-12 tegen Zwaluwen Utrecht en nu werd er bij Saestum met 8-2 verloren.

Er werd gesnakt naar het einde van de competitie. Terwijl Waterwijk zich al lang en breed had neergelegd bij de nacompetitie, speelden de tegenstanders nog voor een plek bij de eerste vier. Vis maakte van de gelegenheid om veel jeugd in te passen. Daar was hij de afgelopen maanden ook druk mee bezig. “We spelen in hele wisselende samenstellingen. De selectie was sowieso niet op niveau. Na de promotie vertrokken veel spelers naar de Zaterdag 1 of NVC. Dit was voor ons het maximaal haalbare. We wisten dat het moeilijk zou worden.”

De laatste zege van de Almeerders dateert van 19 november. Sindsdien werd er vijftien keer verloren en slechts twee punten gepakt. “Afgelopen zondag hebben we heel leuk gevoetbald, maar dan staan we tegenover Saestum met allerlei spelers met eerste klasse-ervaring. Ja, daar zijn wij te licht voor. Wij doen het met eigen jeugd, jongens die jarenlang bij de club spelen. Die willen graag en dat is ook belangrijk.”

Robin Sprong en Joseph Dizi slaagden erin de spreekwoordelijke eer te redden voor de Almeerders tijdens de 2-8 nederlaag. Voor het tweede jaar op rij gaat Waterwijk de nacompetitie in, maar nu om het vege lijf te redden. In de eerste ronde wacht een oude bekende van vorig seizoen: Allen Weerbaar. “We zullen drie keer moeten winnen. Dat is heel veel, iets wat wij dit seizoen nog niet hebben gedaan. Dat wordt dus moeilijk genoeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse D.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)