Gevecht WVHEDW-HBOK onbeslist

WVHEDW en HBOK hebben vanmiddag met 2-2 gelijk gespeeld. De eindstand stond na een enerverende eerste helft al op het bord. Waar vooraf gedacht werd aan wie het beste voetbal speelde, bleek het achteraf een onvervalst gevecht te zijn. HBOK zette hierin vanaf de eerste minuut de toon. De ploeg deed met het gelijkspel goede zaken voor de tweede periode. Doordat AFC verloor bij DVVA en WVHEDW al een periodetitel heeft, heeft de ploeg van Don Guezen nu de beste papieren. Wel moeten er nog drie wedstrijden worden ingehaald.

Het was meteen duidelijk wat HBOK wilde vanmiddag. Vroeg druk zetten en de duels op strijd winnen. WVHEDW mocht niet aan voetballen toekomen. De thuisploeg kreeg wel de eerste kansjes. Ashraf Azzouz brak door over links en even later kreeg Ruben Loeve ook nog een kans. Dit alles in de eerste twee minuten. Daarna brak het kwartier van HBOK speler Andy Vedette Simpe aan. In de vierde minuut kreeg hij de bal op links en liep ermee naar voren. Ongehinderd liep hij nog verder door en waar de verdedigers niet inschoven liep hij zelfs de zestien meter in, waar hij met een onvervalste punter de bal in de touwen joeg en HBOK op 0-1 zette. Dit gaf de aanvaller vleugels want de minuten daarna was hij niet te stoppen. Alleen via een overtreding en dat gebeurde in de achtste minuut. De vrije trap werd hoog bij de tweede paal neergelegd. Keeper Joep Albers van WVHEDW verkeek zich erop en ging onder de bal door. Wouter Kloes van HBOK hoefde alleen de bal op zijn hoofd te laten stuiteren en deed dit perfect. HBOK stond met 0-2 voor. Het was duidelijk dat WVHED vol aan de bak moest vandaag.

Andy Vedette Simpe onhoudbaar eerste kwartier
Andy Vedette Simpe onhoudbaar eerste kwartier

Dit duurde echter even. De ploeg was van slag en de ballen stuiterden alle kanten op. Het gevaar Simpe kon maar moeilijk worden bestreden. Na een kwartier kwam WVHEDW weer bij de positieven. Ruben Loeve werd vaker gevonden en ook Jesse Stroomberg kwam meer in het spel voor. De persoonlijke duels werden ook wat feller aangegaan. In de 21ste minuut had dit resultaat. Stroomberg zette een aanval op over rechts en liep zelf door, ging tegen de grond en vroeg de scheidsrechter om een penalty. Scheidsrechter Laurence van Rijn hoefde de beslissing niet te maken, want Loeve schoof de afgeslagen bal hard in het doel. Met de 1-2 had WVHEDW de aansluiting en werd steeds sterker. Wel bleef de ploeg moeite houden met de scherpte van Simpe aan de andere kant. Nog voor rust kwam de stand in evenwicht. Henk Abercrombie van HBOK schoof tegen de afspraken een keer mee naar voren en leed balverlies. WVHEDW bracht de bal bij Azzouz die wel erg vrij stond. Azzouz liep de zestien meter binnen en schoot op keeper Yort Willems van HBOK. In de rebound kon Stroomberg dwars door het midden de bal in het doel schieten en bracht de ploegen in evenwicht. 2-2. Acht minuten later konden spelers en publiek even een kwartiertje bijkomen van deze boeiende eerste helft.

Jesse Stroomberg scoorde de gelijkmaker namens WVHEDW
Jesse Stroomberg scoorde de gelijkmaker namens WVHEDW

Over de tweede helft valt minder te schrijven. HBOK zocht veelvuldig de strijd en moest dat net als WVHEDW bekopen met een paar gele kaarten. Na een kwartier ging HBOK steeds meer de lange bal hanteren in de hoop dat hij een keer goed zou vallen. WVHEDW nam geen risico’s meer en hoopte op de kwaliteiten van de spitsen in de counter. Dit gebeurde bijna in de 77e minuut toen Stroomberg doorzette over links en zijn schot gekeerd zag worden door Willems. In de rebound stuitte de ingevallen Marciano Nonneman ook op dezelfde Willems. Daarna was het nog HBOK dat aan pompen of verzuipen deed. Het mocht niet baten. Een boeiend gevecht in de eerste helft had de wedstrijd al beslist. WVHEDW hoeft zich voorlopig nog geen zorgen te maken, hoewel de ploeg nog een loodzwaar programma heeft. HBOK heeft met mindere tegenstanders nog volop hoop op een periodetitel.

Trainer Don Guezen van HBOK had de juiste conclusie.
Guezen:’We hebben er veel energie in gestoken vandaag. Stiekem hoopte ik op de overwinning, maar een gelijkspel is terecht.’

Trainer Martin Steenvoorden van WVHEDW wilde niet reageren op de wedstrijd. Blijkbaar hoorde dat vandaag niet tot zijn takenpakket.

Wedstrijdbeelden en doelpunten kunt u zien op SMOOVZ via de volgende link.

http://www.smoovz.com/alle-wedstrijden/wedstrijden/tijdlijn/446474/#

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)