Home / Algemeen / Gévero Markiet (IJsselmeervogels) verkast naar AFC: “Amsterdam is mijn stad”

Gévero Markiet (IJsselmeervogels) verkast naar AFC: “Amsterdam is mijn stad”

Gévero Markiet is de eerste versterking voor volgend seizoen van AFC. De 27-jarige centrale verdediger komt over van IJsselmeervogels, momenteel de grote concurrent in de strijd om het kampioenschap in de Tweede Divisie.

De lange verdediger had weinig uitzicht op speelminuten bij IJsselmeervogels en besloot, op zoek naar iets nieuws, zelf een balletje op te gooien bij AFC-middenvelder Kenny Teijsse. De twee speelden samen in de jeugd van FC Utrecht en hebben nog altijd goed contact. “Ik vroeg hem of ze nog iemand nodig hebben bij AFC. Het leek mij een mooie club”, zegt Markiet, die vervolgens vrij snel rond was. “Het is de juiste keuze voor mij. De selectie is al heel sterk met Kenny, Yordi (Teijsse, red.) en Ignacio, met mij erbij wordt de as nog sterker. Ik kijk er naar uit.”

De geboren Amsterdammer begon met voetballen bij Geinburgia. Via FC Omniworld kwam hij in de jeugdopleiding van FC Utrecht terecht. Daar haalde hij het eerste elftal, speelde in totaal 58 duels in de Eredivisie en kwam vervolgens ook uit voor Helmond Sport (twee periodes) en het Duitse FC 08 Homburg. Sinds oktober 2017 speelt Markiet bij IJsselmeervogels, dat hij komende zomer verlaat voor de titelconcurrent. “Het voelt goed om straks naar AFC te gaan. Amsterdam is toch mijn stad, ik heb er veel familie wonen.”

Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC