Home / Algemeen / Gevoelige tik voor DWS in thuiswedstrijd tegen HBC (1-4)

Gevoelige tik voor DWS in thuiswedstrijd tegen HBC (1-4)

Op Sportpark Spieringhorn nam DWS het op tegen HBC. De thuisclub en de tegenstander uit Heemstede hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten, zes te weten. DWS had de volle winst gepakt tegen DIOS en RODA ’23, terwijl het met 6-2 had verloren van Pancratius. HBC had de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Kampong verloren, maar met ruime cijfers van Zeeburgia en Nieuw Utrecht gewonnen.

De Amsterdammers hadden in de eerste fase van de wedstrijd het meeste balbezit. Er waren enkele kleine kansjes uit open spel en een vrije trap van Milano Koenders, maar dit leverde geen groot gevaar op. HBC probeerde met lange ballen de achterhoede van DWS te ontregelen. De 16-jarige Thomas Heerling was de keeper van DWS. De thuisploeg moest na een half uur spelen wel twee tegentreffers incasseren. Na misverstanden achterin wist Lucas Verstraten de 0-1 te scoren, vlot daarna maakte Neil van Hooff uit een scrimmage de 0-2. Voor de pauze probeerde DWS nog de aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap van Koenders ging over en Mehmet Karaca schoot de bal net naast.

Het Talent: Thomas Heringa (DWS)

Direct na rust maakte DWS wel de aansluitingstreffer. In minuut 47 was het invaller Samet Tirpanci de 1-2. Door de treffer kreeg DWS meer de overhand, HBC werd in het defensief gedwongen. Wel kregen beide ploegen gele kaarten na felle duels. Na een uur spelen kon DWS op gelijke hoogte komen, echter was er geen speler voor de goal van HBC die de voorzet van Densel Sno kon binnenschieten. Door de drang om de 2-2 te maken, liet DWS achterin ruimtes vallen. Dit zorgde ervoor dat HBC de score verder kon uitbreiden. In minuut 80 maakte Sven Wierde de 1-3, aan het eind van de wedstrijd wist Mark Mul er 1-4 van te maken.

Aankomend weekend gaat DWS naar Sportpark Ookmeer, waar het tegen DCG speelt. Afgelopen zondag won DCG met 1-3 van Weesp. HBC ontvangt volgende week KDO. Klik hier om alle uitslagen, standen en het programma van de zondag tweede klasse B te zien.

Met medewerking van Leendert Overweg
Archieffoto: DWS trainer Patrick van Leeuwen tijdens DWS – Fortuna Wormerveer door Jos Spitteler
.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DWS
Send this to a friend