Gezapig Monnickendam te lief voor FC Zaandam

Koploper Monnickendam heeft tegen FC Zaandam verzuimd aan het doelsaldo te werken. Op bezoek bij de middenmoter maakte de lijstaanvoerder van de zaterdag tweede klasse A geen fout: 0-2.

In Zaandam was Monnickendam de bovenliggende partij, alleen speelden de bezoekers in een veel te laag tempo om FC Zaandam stuk te spelen. Vele aanvallend liepen op niets uit. Het duurde tot de dertigste minuut voordat de score werd geopend. Donny Reugenbrink schoot een vrije trap onhoudbaar voor Zaandam-doelman Sem Bolt binnen: 0-1.

De tweede helft werd een kopie van het eerste bedrijf. Terwijl iedereen dacht dat Monnickendam het tempo zou gaan opvoeren, bleef het saai. Tien minuten na rust werd de marge verdubbeld. De vallende Elias Clement nam de bal onfortuinlijk met zijn hand mee, voor de scheidsrechter voldoende om een strafschop toe te kennen. Deze werd onberispelijk benut door Tom Pruim.

De Zaandammers konden niet beter en Monnickendam slaagde er niet in verder uit te lopen. De thuisploeg eindigde het duel overigens met tien man vanwege een rode kaart voor Mouni Raji. Veel veranderde dit niet aan de stand. Door de plichtmatige zege behoudt de ploeg van Ab Persijn een voorsprong van negen punten op achtervolger ZOB.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag en foto Jan Slaats

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)