Gile Tadic (VVA/Spartaan) steelt de show met vier goals tegen Laren ’99

Mede dankzij een uitblinkende Gile Tadic heeft VVA/Spartaan met ruime cijfers afgerekend met Laren ’99. Halverwege de wedstrijd stond het nog 0-0, na negentig minuten hadden de Amsterdammers een overtuigende 0-5 overwinning te pakken. Tadic tekende voor vier doelpunten bij de nog foutloos presterende Amsterdammers.

Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden, ging het echter niet, erkende Tadic. “De eerste helft was moeizaam. Laren was de bovenliggende partij en wij moesten er nog een beetje inkomen. In de kleedkamer hebben we een goede peptalk gehad, dat heeft ons geholpen.”

De ban werd al snel doorbroken, want op slag na rust zorgde verdediger Leva Konate met een rake kopbal voor de 0-1. De aanvaller kapte de doelman uit en prikte beheerst raak. Al snel daarna mocht Tadic opnieuw op het doel af, maar werd hij op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Een rode kaart voor de sluitpost van Laren ’99 was het gevolg en een vrije trap, die op knappe wijze door Tadic zelf werd binnen geschoten.

De wedstrijd zat met de 0-3 voorsprong na een uur al in het slot. Laren ’99 slaagde er niet meer in om de aansluiting te vinden en in de laatste paar minuten toonde Tadic andermaal zijn kunsten. De 0-4, acht minuten voor tijd, was voor de aanvaller de mooiste van de middag. “Ik wipte de bal over een verdediger heen en schoot de bal vol met mijn wreef raak”, glunderde hij.

Het slotakkoord werd hem gegund door een teamgenoot, toen ze met z’n tweeën op het doel afgingen en Tadic voor een leeg doel binnen mocht schuiven: 0-5. “In de eerste helft waren wij de onderliggende partij, maar wij hebben heel veel kwaliteiten. Als het eenmaal loopt bij ons, zijn wij tot grote dingen in staat.”

De net 19-jarige aanvaller, nieuw in Amsterdam-West en deze zomer overgekomen van AFC’34 A1, loopt dan ook niet weg voor de doelstelling: kampioen worden. “Wij (nog meer andere nieuwelingen, red.) zijn gehaald om zo snel mogelijk met dit team terug te gaan naar de tweede klasse.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)