Giliano Eyken verruilt Diemen voor SDZ

Giliano Eyken speelt volgend seizoen voor vierdeklasser SDZ. De aanvaller komt over van Diemen, waar hij twee seizoenen in het eerste elftal speelde. In totaal verdedigde Eyken zes seizoenen de clubkleuren van Diemen.

Eyken heeft lang getwijfeld of hij de overstap naar SDZ wilde maken. “Ik heb het al jaren uitstekend naar mijn zin bij Diemen en daarom moest ik er lang over nadenken. Diemen is een warme club en we hebben een leuke spelersgroep. Toch spraken de ambities van SDZ mij erg aan. De ambities van SDZ zijn groter dan die van Diemen en dat was voor mij de belangrijkste reden om naar SDZ te gaan. Het is ook al de tweede keer dat ze mij hebben benaderd en dat geeft een goed gevoel.”

De 20-jarige linksbuiten wil met SDZ uiteindelijk doorstoten naar de tweede klasse. “De club wil graag promoveren naar de derde klasse en vervolgens de stap maken naar de tweede klasse. Ik heb dezelfde ambities als de club en ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren. Natuurlijk zal ik eerst moeten zorgen dat ik een basisplaats verover. Ze hebben een goed team dus ik zal daarvoor echt mijn uiterste best moeten doen.”

Voordat Eyken verkast naar de koploper van de vierde klasse E moet hij eerst zorgen dat Diemen zich handhaaft in de derde klasse. “We staan nu net onder de streep en daar moeten we weg. Ik hoop dat we het z’n allen voor elkaar kunnen krijgen dat we erin blijven. We moeten het met deze ploeg kunnen redden. Nog zes finales te gaan.”

Foto: Trudy Kroese

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)