Gino Pique moet kampioenswedstrijd Zeeburgia missen

Aanstaande zondag kan er wederom een Amsterdamse ploeg kampioen worden. In de zondag tweede klasse B moet Zeeburgia thuis winnen van Legmeervogels om dit te bewerkstelligen, bij een gelijkspel of verlies moet het feestje waarschijnlijk een week worden uitgesteld.

Aanvoerder Gino Pique zal zondag helaas niet in actie kunnen komen. Hij verblijft op dit moment in Brazilë, waar hij een vriend helpt met de organisatie van het festival Tomorrowland. Zeeburgia zal het klusje zonder hem moeten klaren. Pique: “Ik moet mijn teamgenoten vanaf hier ondersteunen. Ik hoop uiteraard dat we zondag al kampioen worden. Het is de beloning voor een heel seizoen hard werken. Het zal een moeilijke wedstrijd worden omdat er een behoorlijke spanning op staat, we mogen Legmeervogels daarom niet onderschatten.”

Gino Pique

Pique speelt al zes jaar voor Zeeburgia en heeft dus behoorlijk wat meegemaakt bij de club, waaronder de degradatie uit de eerste klasse van vorig jaar. Tevens zag hij dit seizoen al twee trainers vroegtijdig vertrekken alvorens Reda Achkari aan het roer kwam. “Ik heb zelfs nog met de trainer samengespeeld bij Zeeburgia. Het is een goede keuze geweest om hem aan te stellen, sindsdien hebben we ook niet meer verloren. Hij is een hele relaxte trainer die ons jonge team veel vertrouwen geeft. Het zou een mooie opsteker zijn als we direct terugkeren naar de eerste klasse. Op dat niveau horen we thuis.”

Aanstaande zondag zal Het Amsterdamsche Voetbal verslag doen van de kampioenswedstrijd. Dit is tevens onze wedstrijd van de week.

Foto: Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!