Home / Algemeen / Gino Piqué naar FC Aalsmeer in plaats van Purmersteijn

Gino Piqué naar FC Aalsmeer in plaats van Purmersteijn

Hij had zijn jawoord gegeven aan Purmersteijn, maar Gino Piqué speelt volgend seizoen voor FC Aalsmeer. Vanwege veranderde werkomstandigheden kan de 28-jarige middenvelder niet meer op zondag spelen en moest zo in de laatste weken voor de overschrijvingsdatum op zoek naar een nieuwe club. Deze heeft hij nu gevonden in de kersverse zaterdag eersteklasser.

“Natuurlijk is dit jammer”, vertelt Piqué over zijn keuze. “Purmersteijn is ook teleurgesteld dat ze nog maar weinig tot geen tijd hebben om een vervanger voor mij te zoeken. Daarnaast ben ik op aanvraag van Aramez Poepon naar Purmersteijn gegaan en ik heb toch het gevoel dat ik hem in de steek laat. Maar ik kon deze mooie kans niet laten lopen. Mijn baan gaat immers voor.”

Hij kreeg namelijk bij een vriend van hem een baan aangeboden in de administratie van een kledingleverancier. “Ik moet zeer waarschijnlijk ook op zondagen werken, waardoor ik niet op zondag kan voetballen. Het voorstel heb ik een paar weken geleden geaccepteerd en vervolgens meteen Purmersteijn ervan op de hoogte gesteld dat het mij niet lukt om volgend seizoen voor hun te spelen.”

gino pique
Begin mei kondigde Purmersteijn de komst van Gino Pique aan, maar deze transfer gaat nu dus niet meer door.

Zo moest Piqué op zoek naar een nieuwe club, want hij had al afscheid genomen van Zeeburgia. “Ik ben gaan rondvragen aan vrienden wie er nog een leuke club voor mij kent. Het niveau maakte met op dat moment niet heel veel uit. Via Fernando Piqué (nu Argon, volgend seizoen ook FC Aalsmeer) ben ik bij Aalsmeer gekomen. Hij is mijn neef en heeft me aangeboden bij de club. Na een gesprek met de trainer was ik meteen positief en heb ik mijn jawoord gegeven.”

FC Aalsmeer was als enige concreet voor de 28-jarige middenvelder. “Omdat ik eigenlijk naar Purmersteijn zou gaan, heb ik geen aanbiedingen van zaterdagclubs gekregen. Dit was de enige en die heb ik meteen gepakt. Ik ga nu toch naar de eerste klasse toe, hetzelfde niveau als Zeeburgia en Purmersteijn. Ik wil mijn steentje bijdragen aan de goede reeks die de club nu doormaakt, na het kampioenschap, en hoop volgend seizoen bovenin mee te doen.”

Naast de komst van Piqué maakte de kersverse eersteklasser afgelopen weekend ook bekend dat verdediger Sander Aznar Martinez (WV-HEDW) en aanvaller Ephraim Adriaansz (AFC 2) volgend seizoen in Aalsmeer spelen.

Archieffoto boven: Jeroen de KockBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend