Gioney Capello aanvallende versterking AGB

Gioney Capello komt het komende seizoen de aanvalslinie van AGB versterken. De 24-jarige aanvaller was tot de winterstop speler van DSOV uit Vijfhuizen, maar hij besloot daar te stoppen. Via Mitchell Theuns, ook een nieuwe speler van AGB, kwam hij in contact met AGB-trainer Imdat Ilguy.

“Ik sloot laat in de voorbereiding aan en raakte snel geblesseerd. Toen draaide het team en moest ik voor mijn plekje vechten”, licht de aanvaller toe over zijn tijd bij DSOV. In de winterstop besloot hij om de deur in Vijfhuizen achter zich dicht te trekken. “Daar ben ik vroegtijdig weggegaan wegens meningsverschillen. Ik zette voetbal toen even op een laag pitje.” Verder geeft Capello aan dat hij ook veel tijd kwijt was aan zijn eigen bedrijf.

Medio 2017 verruilde Capello FC Abcoude voor Achilles’29 uit Groesbeek. Bij de Gelderse club tekende hij zelfs een contract voor twee jaar. Echter verliep het minder goed met Achilles, de club ging failliet.  “Nadat mijn periode bij Achilles’29 was afgelopen, heb ik meegetraind met VVSB, Mitchell zat toen ook bij VVSB. Via hem ben ik in contact gekomen met Imdat (Ilguy, trainer AGB, red.). ” De oefenmeester wil volgend seizoen mee doen in de top van de zondag eerste klasse. Met Theuns heeft Capello het ook over de selectie van aankomend seizoen gehad. “Aangezien ik Mitchell gesproken heb, weet ik wel zeker dat we een goed team hebben.”

Aangezien Capello al eventjes zonder club zat, was hij al voor zichzelf bezig om fit te blijven. “Ik heb wel doorgetraind. Mijn beste vrienden voetballen op hoog niveau, dus dan train ik wel. Ook ben ik in de weer met m’n personal trainer, dus op deze manier blijf ik fit.” Zelf was hij nog niet heel bekend met AGB, hij kent alleen nieuwkomers Mitchell Theuns en Shaquille Doorson. Verder kent hij verschillende spelers wel van naam en gezicht. “Met Abcoude heb ik wel tegen AGB gespeeld, maar het wordt dus een nieuw begin voor mij.”

Archieffoto van Gioney Capello bij FC Abcoude

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)