Gioney Capello (FC Abcoude) gaat zijn geluk beproeven bij Achilles’29

Zijn verhaal kent enorm veel gelijkenissen met dat van Christoff Dias de Oliveira. Dezelfde begeleider, testwedstrijd, aanbieding en zelfs woning. Ook Abcoude-aanvaller Gioney Capello verlaat de regio voor een avontuur in Groesbeek, waar hij hoopt door te breken bij Achilles’29.

“Ik wil het beste uit mijn spel halen en als je dan de kans krijgt om dat te doen op een hoger niveau, moet je die grijpen”, legt Capello uit. Via zijn begeleider Gwendell van Riemsdijk kwam hij in contact met de toenmalige Jupiler League-club en speelde een oefenwedstrijd. Diezelfde avond toonde Achilles’29 al serieuze interesse. Capello sprak ook met clubs uit de Hoofdklasse, Derde Divisie en eentje uit de Jupiler League, maar koos voor de inmiddels tweededivisionist. “Uit alle gesprekken had ik het beste gevoel bij Achiles’29. Zij hebben een duidelijk plan met mij.”

In Groesbeek tekent hij volgende week maandag, na afloop van de eerste training, een tweejarig contract. “Ik krijg de tijd om mij bij deze club te ontwikkelen en een grote kans op speeltijd. Ik verwacht dat het een mooi seizoen zal worden en ook spannend, want je komt in een nieuwe omgeving waar je niemand kent, op Christoff na.” De twee gaan samenwonen om zich volledig op het profvoetbal te kunnen focussen. “Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

De aanvaller was bezig aan zijn derde seizoen in het eerste elftal van FC Abcoude, waar Capello ook de jeugd doorliep. Afgelopen jaargang werd hij genomineerd voor Talent van het Jaar. “Mijn doel was om met Abcoude te promoveren en als je kijkt naar de prestaties na de winterstop ga je niet met een lekker gevoel weg. Gelukkig gunnen ze het mij allemaal en hebben ze mij veel succes toegewenst.”

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!