Gioney Capello (Abcoude): “Het belangrijkste is dat we als team goed presteren”

Abcoude kent een uitstekende start van de competitie. De ploeg van Tonnie Bras won afgelopen weekend de topper van Pancratius en is na negen wedstrijden gedeeld koploper in de zondag tweede klasse B, samen met SCH’44 en het verassend goed presterende AGB.

Eén van de smaakmakers bij Abcoude is Gioney Capello. De 20-jarige buitenspeler maakte dit seizoen al zeven doelpunten. “Het gaat dit seizoen goed. Ik maak ze makkelijk en probeer die lijn door te trekken. Het belangrijkste is dat we als team goed blijven presteren.”

Ook zijn trainer is erg onder de indruk van zijn kwaliteiten: “Dat is genieten. Hij is ontzettend snel en er gaat zoveel dreiging van uit. Hij is elke week sneller dan de backs van de tegenstander en dat is bijna niet te verdedigen. Dat is lastig voor de tegenstander en heerlijk voor ons.”

gioney-capello-pancratius-abcoude-foto-rob-baarda
Foto: Rob Baarda | Gioney Capello in actie tijdens de met 0-3 gewonnen wedstrijd tegen Pancratius

Het contrast met afgelopen seizoen kon haast niet groter zijn, toen Abcoude zich via de nacompetitie wist te handhaven. “Vorig seizoen hadden we veel blessures en een trainer (Joey van Leijenhorst, red.) die halverwege vertrok. Dit seizoen is het allemaal wat rustiger. Bovendien geeft Bras ons veel vrijheid en vertrouwen. We zijn dit seizoen heel positief en proberen zo iedere wedstrijd in te gaan. We moeten gewoon ons best blijven doen en iedere wedstrijd 100% geven.”

Aanstaande zondag neemt Abcoude het in eigen huis op tegen medekoploper SCH’44, opnieuw een topwedstrijd. Bij winst zou Abcoude zeer goede zaken doen in de strijd om het kampioenschap. Zeker omdat achtervolgers AGB en Pancratius ook tegenover elkaar staan. “Het zou mooi zijn als we die wedstrijd weten te winnen, dan doen we hele goede zaken. Maar we moeten niet op de zaken vooruit lopen. We moeten gewoon alles geven en zondag een goede wedstrijd op de mat leggen. Dan zien we daarna wel wat voor uitslag het is geworden.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto: Rob Baarda

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)