Glansrol voor Zaid el Morabiti (ASV Lebo) bij zege op White Stones

ASV Lebo heeft zich in de subtop van de Eredivisie zaalvoetbal gemeld. De ploeg van Calvin Blankendal boekte tegen promovendus White Stones de derde competitiezege op rij: 5-3. Zaid el Morabiti was de grote man aan Amsterdamse zijde; hij maakte een hattrick.

Het was niet de eerste keer dit seizoen dat El Morabiti flink op schot was. Een maand geleden maakte de 34-jarige international er tegen FC Marlene er zelfs vier, maar was dit niet genoeg voor de zege (4-5). Na die nederlaag stond Lebo puntloos onderaan en zouden er paralellen kunnen worden getrokken met twee jaar geleden, toen de Amsterdammers zelfs zeven wedstrijden zonder winst waren. Dat is verleden tijd. “Die twee nederlagen waren een domper, maar wij weten wat we kunnen. Dat zie je nu terug.”

Tegen White Stones, met meerdere divisie-voetballers (ADO’20 en ODIN’59) in de gelederen, moest de thuisploeg een achterstand wegpoetsen. In de zesde minuut gaf Jesper de Vré de bal na een goede aanval het laatste zetje: 0-1. Op individuele klasse werd dit omgebogen in een 2-1 voorsprong bij rust. Eerst pegelde Soeremly te Vrede na een snel genomen hoekschop keihard raak, even later besloot El Morabiti een fraaie actie met een prachtig wippertje over doelman Mike Wesselink.

“Het is mooi om te zien dat wij goed terugkomen. Iedereen doet wat hij moet doen, mijn complimenten aan de boys”, vervolgde El Morabiti. Toch hielden de Amsterdammers moeite met de fysieke kracht van de bezoekers. “In het begin van de tweede helft waren zij ook sterker. Wij kwamen niet goed uit de rust.” De gelijkmaker kon niet lang uitblijven: De Vré liep een strakke voorzet van Mitchell Zwart binnen: 2-2.

Vervolgens stonden El Morabiti en aanvoerder Omar Tissoudali op. Een mooie combinatie tussen de twee routiniers zorgde ervoor dat Tissoudali de thuisploeg weer aan de leiding kon brengen. Amper een minuut na die 3-2 vergrootte El Morabiti de marge. Als Mozes die de zee in tweeën splitste, kreeg de 119-voudig international een vrije doortocht door het midden om Wesselink vervolgens kansloos te laten. “Mijn mooiste van de wedstrijd en ook op een belangrijk moment.”

White Stones gaf zich nog niet gewonnen en kreeg voldoende mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Pas toen de bezoekers met een meevoetballende doelman gingen spelen, viel deze 4-3. Op aangeven van Daan Groot maakte Jeffrey Klijbroek anderhalve minuut voor tijd de aansluitingstreffer. Het leek een hectisch slot te worden, totdat El Morabiti – met nog tien seconden op de klok – met een hele fraaie knal de zege veiligstelde: 5-3.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)