Goal in laatste minuut niet genoeg

Voor Pancratius stond er deze week een inhaalwedstrijd op het programma, Hoogland kwam donderdagavond op bezoek bij de club uit Badhoevedorp. De wedstrijd leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te gaan, totdat beide clubs in de laatste minuten wisten te scoren. Pancratius dacht met een late goal de drie punten te pakken maar ook Hoogland wist te scoren in de blessuretijd, 1-1. De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte vanwege het overlijden van een speler van Pancratius uit een lager elftal.

Het was een grauwe avond en ook het spel van beide teams was niet om vrolijk van te worden. Het hoogtepunt van de eerste helft was een mooie combinatie opgezet door linksachter Earvin Codfried. Hij tikte samen met Jaap Smeeing en Tony Schreurs knap en kwam vanaf links naar binnen, hij kreeg de bal uiteindelijk hoog terug van Schreurs en hoewel de aanname mooi was, schoot hij slecht in met zijn zwakke rechterbeen. De rest van de doelpogingen in de eerste helft waren vrijwel allemaal van afstand en brachten de beide keeper amper in de problemen.

In de tweede helft waren er weliswaar meer kansen maar het zou nog lang 0-0 blijven. Hoogland dook enkele malen gevaarlijk op voor het doel, soms met meer geluk dan wijsheid, maar het vizier van spits Luuk Voorburg stond niet op scherp. Ook Pancratius krijgt enkele kansen onder andere voor Jaap Smeeing, maar ook hij weet lange tijd niet te scoren. Het was een nette wedstrijd zonder gele kaarten maar wel met enkele blessures. Youssef Salama moet na ruim een uur spelen van het veld, zonde want hij was een van de betere spelers aan de kant van Hoogland. Aan de kant van Pancratius valt er even later ook een speler uit, Earvin Codfried die een sterke wedstrijd speelde kreeg last van zijn enkel en kon gelijk het veld uit.

De wedstrijd blijft dus lang doelpuntloos, totdat de 90ste minuut op het scorebord wordt aangeven. Syrano Morrison is ondertussen in het veld gekomen voor Tony Schreurs en schiet onverwachts vanaf de linkerflank op doel. De keeper tikt de bal nog net over en dat was misschien wel de beste kans van Pancratius in de tweede helft. Bij de corner die daaruit volgt staat Jaap Smeeing bij de eerste paal volledig vrij en de spits kopt simpel de late winnende treffer binnen. Dacht men op de bank bij Pancratius.

De mannen van Ton Pronk hadden er niet op gerekend dat Hoogland nog wat terug zou doen. Wie wel? Coen Heus staat op dat moment een kleine 5 minuten in het veld en heeft nog genoeg kracht om zich goed vrij te lopen. De jongste speler van de selectie krijgt de bal en staat zo oog in oog met doelman Roy Schut. Hij probeert de bal langs de keeper te plaatsen maar die zit er goed bij en weet de bal te keren. Bij Pancratius staat niemand dan te wachten om de rebound op te pikken maar Aaike Vugt wel, hij scoort en de wedstrijd staat binnen enkele minuten weer gelijk en eindigt met die stand. 1-1

De teleurstelling bij Pancratius was groot en Ton Pronk was somber gestemd na de wedstrijd. ‘Ik vind het jammer dat ons werken niet beloond wordt. Ik heb het dan niet specifiek over deze wedstrijd, maar over een langere periode. Wij hebben nu al te vaak gelijk gespeeld en het moet nu maar eens raak zijn voor ons.’

Verslag en foto: Daan de Graaf