Goalgetters Dokkum en Faerber opnieuw doorslaggevend voor AFC

AFC heeft korte metten gemaakt met de afstraffing die het vorig seizoen op bezoek bij BOL kreeg. De Amsterdammers verloren toen met 8-1 van de formatie uit Broek op Langedijk. Deze keer was de ploeg van Benno Nihom met 0-2 te sterk. In het slotkwartier bezorgden doelpuntenmachines Floris Dokkum en Mitchell Faerber de koploper in de zaterdag tweede klasse A de zege.

Het verschil met achtervolger AMVJ, dat tegen HBOK ternauwernood een punt binnensleepte, is door de winst nu vijf punten. AFC ligt op titelkoers, maar gaat volgende week op bezoek bij een lastige horde. “Tegen HBOK wordt het een verschrikkelijk moeilijke wedstrijd. Als we die winnen hebben we aan de vijf punten voorsprong genoeg”, blijft Nihom nuchter over het kampioenschap. “Het is lekker dat dat AMVJ punten heeft laten liggen maar we zijn er nog niet. Met de overwinning vorige week tegen AMVJ hebben we een goede stap gezet en vanmiddag een nog grotere.”

Atevig duel ( Sil Paddenburg)

Het was geen makkelijke middag voor AFC tegen BOL. In het eerste bedrijf konden de gasten op het slechte veld niet altijd even goed uit de voeten. Nihom: “We waren te ongeduldig in de eerste helft. Het baltempo moest hoger en er mocht meer variatie in het spel komen. Verder heb ik een hele volwassen en goede wedstrijd van onze kant gezien.”

Na rust trok AFC het duel naar zich toe. Wel kreeg de thuisploeg halverwege de tweede helft nog een goede kans om de score te openen, maar Jort Berghuis liet met een goede redding van zich spreken. Een kwartier voor tijd was AFC wel trefzeker. Dokkum werd gevloerd binnen de zestien en maakte zelf het karwei vanaf de stip af.

0-2 door Mitchel Faeber

BOL gooide na dit doelpunt het strijdplan om en probeerde het met drie spitsen. Hierdoor ontstond er meer ruimte voor AFC. Nihom speelde hier slim op in door Michael Malmberg in de ploeg te brengen. De snelle vleugelspeler leidde de beslissende 0-2 vlak voor tijd in van Faerber.

Opnieuw kwamen de treffers dus van Dokkum en Faerber. Laatstgenoemde heeft er met negentien treffers één meer in liggen. “Mooi om te zien. Dokkum stond zelfs heel even gelijk met Faerber. Een strijd in een strijd”, aldus Nihom die de zesde zege op rij boekte met zijn ploeg.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)