Home / Derde Divisie zaterdag / Goed combinerend Ajax wint eenvoudig van Ter Leede
Genridge Prijor

Goed combinerend Ajax wint eenvoudig van Ter Leede

Nog voorafgaande aan deze wedstrijd waren er eigenlijk al verliezers te melden: de supporters van beide ploegen. Het duel tussen Ajax en Ter Leede werd namelijk achter gesloten deuren op De Toekomst afgewerkt.

De oorwassing die Ajax vorige week in Hornaar bij SteDoCo opliep was nog voelbaar voor de wedstrijd tegen Ter Leede, dat zelf vorige week ook verloor van Sportlust ‘46. Detlef le Grand had ingegrepen en koos nu voor Lars Middelwijk/Genridge Prijor en Jack van Moerkerk in de basis en ook tactisch stond het anders. Vanaf minuut 1 spatten de vonken er vanaf. Ajax was zeer gedreven en dat resulteerde in de tweede minuut al in een uitstekende mogelijkheid voor Stefan Smal, die de voorzet van Prijor over kopte.

Ter Leede ging vrolijk mee in het voetbalgeweld. Ook de Bollenstreek bewoners kozen de aanval en met name Yassin Kaabouni was en handenbindertje. Ondanks dat Ajax steeds meer grip kreeg, waren de uitbraken van de bezoekers dreigend. Zo ook in de zesde minuut toen Noah Marti ruim overschoot. De energie droop er vanaf bij de 22 spelers, in een moordend tempo vloog het eerste kwartier voorbij, zonder al teveel vuurwerk voor beide doelen. Toch kreeg Ajax als eerste loon naar werken, toen de hardwerkende Ricardo Fransberg vanaf links Smal bereikte. De spits draaide zich knap vrij en schoot vanaf de strand van het strafschopgebied zijn ploeg op voorsprong.

Ajax kwam steeds beter in de wedstrijd en combineerde bij vlagen snel en behendig. Met ongeveer een half uur op de klok had Fransberg de 2-0 op zijn schoen. Na een misverstand in de Ter Leede-defensie kon hij uithalen, maar doelman Bekkers redde. Even later stond de doelman opnieuw in de weg voor Fransberg. De voorsprong was bij rust dus mager, maar Ajax kon met een goed gevoel naar de kleedkamer.

Ter Leede had door de 1-0 stand misschien nog het idee dat er wat te halen viel, maar na rust werd getal snel 2-0. Fransberg zag Timo van Roemburg mee opkomen en laatstgenoemde schoof de bal in de verre hoek. Snel daarna leken de bezoekers te antwoorden, maar Dirk Hoekstra stuitte op Ruben Zandwijken. Ajax bleef met fraaie combinaties zoeken naar de 3-0, maar Ter Leede kreeg ook zeker meer kansen op de aansluitingstreffer. Zo ging een schot van Feyo Glim, overgekomen van De Dijk, maar net over. De ingevallen Jake Wollgarten besliste het duel uiteindelijk twintig minuten voor tijd. Na een onderschepping van Van Roemburg kon hij uithalen: 3-0. De score had daarna nog verder op kunnen lopen voor Ajax, maar Fransberg had het vizier een aantal keer niet op scherp.

Al met al een mooie middag voor Ajax. Volgende week vervolgen de Amsterdammers de competitie in Veenendaal tegen DOVO.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zaterdag 

Met denk aan Marcel Wagenmakers

Foto: Orange Pictures

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)