Goed herstel Zeeburgia

Zeeburgia heeft het Paasweekend afgesloten mrt een zege op VVIJ. Waar ze het Paasweekend openden met een 4-0 nederlaag, sloten ze het af met een 4-0 overwinning. Daardoor blijft Zeeburgia in het spoor van koploper De Dijk.

Zeeburgia was de hele wedstrijd de betere ploeg maar het wist pas echt de wedstrijd te beslissen in de tweede helft. In de eerste helft kwam de dreiging van Zeeburgia vooral van de linkervoet van Nabil ‘Pietje’ El Gourari. Hij wist te scoren en gaf enkele malen gevaarlijk voor, maar er stond niemand paraat om af te maken. El Gourari kreeg ook nog een gele kaart voor een schwalbe, die niet helemaal terecht was.

01042013 ZEEVVIJ 3

De rest van de eerste helft wist Zeeburgia niet meer te scoren, alhoewel ze wel een penalty verdienden vlak voor rust. VVIJ kwam aan de andere kant eigenlijk helemaal niet voor het doel van de Amsterdammers. In de tweede helft begon Zeeburgia dan ook met frisse moed. El Gourari speelde al na vijf minuten Abdelilah Taki vrij die de voorsprong tot 2-0 vergrootte.

Nog geen vijf minuten later was de combinatie El Gourari-Taki weer succesvol toen Pietje met een prachtig tikje met links de bal in de voeten van Taki krulde, die voor zijn tweede van de middag tekende en de wedstrijd besliste met de 3-0. Pietje El Gourari leek toen uitgespeeld en Rawley Rozendaal nam toen de rol van plaaggeest moeiteloos over.

01042013 ZEEVVIJ 1

In de 65ste minuut dolde Rozendaal het strafschop gebied in, liet twee spelers naar de bal zoeken in plaats van paaseitjes en maakte de actie ook zelf nog af. De 4-0 was de klap op de vuurpijl en trainer Mike Kolf sloot het paasweekend toch nog met een lichtpuntje af. ‘Ik denk dat dit hele belangrijke wedstrijden zijn. Iedereen praat wel over in het spoor blijven van de Dijk maar we doen nog vol op mee en aan het einde van het seizoen worden pas de punten verdeeld.’

Verslag: Daan de Graaf

Foto’s: Antonio Diaz de Oliveira